Erciyes Üniversitesi Çocuk İstismarı konusunda öğretmen yeterliliklerini güçlendirecek

Erciyes Üniversitesi (ERÜ)'nde, AB tarafından desteklenen 'Çocuk İstismarını Tespit ve Önlemeye Yönelik Öğretmen Yeterliliklerinin Güçlendirilmesi' başlıklı proje ile çocuk istismarı konusunda öğretmenlerin farkındalığı artırılacak.

Erciyes Üniversitesi Çocuk İstismarı konusunda öğretmen yeterliliklerini güçlendirecek

ERÜ, son yıllarda medyaya çokça yansıyan çocuk istismarlarıyla ilgili olarak,  öğretmenlerin istismar ve ihmale maruz kalan çocukları tespit etme ve diğer disiplin üyeleri ile işbirliği yaparak durumu önleyici ve koruyucu tedbirler de alabilmeleri amacıyla öğretmen farkındalığını güçlendirmeyi amaçlayan bir proje başlattı. AB tarafından desteklenen ‘Çocuk İstismarını Tespit ve Önlemeye Yönelik Öğretmen Yeterliliklerinin Güçlendirilmesi’ başlıklı projenin açılış toplantısı Kayseri Polisevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da katıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü ve ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2019 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan ve desteklenmeye hak kazanan projenin, Erciyes Üniversitesi Koordinatörlüğünde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Hochschule für Öffentliche Verwaltung/ Institute of Police and Security Research (Almanya) ve Nottingham Trent University (İngiltere) ortaklığıyla yürütüleceğini ifade etti.

ÖĞRETMENLER EĞİTİM ALACAK

24 ay sürecek projede, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün de konuyla ilgili eğitim faaliyetlerine öğretmen katılımını sağlayacağını belirten Aydın, “Tıp, Psikoloji, Eğitim, Hukuk ve İletişim Güvenlik bilimlerinin katkılarının birbirlerini tamamlayıcı nitelikte tasarımlandığı projede çocuk istismarını tespit ve önlemeye yönelik öğretmen yeterliliklerinin güçlendirilmesi; durum analizi ve uygun stratejilerin modellenmesini amaçlayan araştırma bulguları temel alınarak öğrenmeyi ve hatırda tutmayı kolaylaştırıcı görsel-işitsel eğitim materyalleri, süreç yönetimine ilişkin kılavuzlar, söz konusu disiplinlerin sorunun farklı yönlerine ilişkin tartışma ve önerilerini içeren bilimsel incelemeler ve konuyla ilgili mesleki gelişim ve eğitim kaynağı hizmeti sunmayı amaçlayan ve makine öğrenimi destekli veri tabanı aracılığıyla sağlanacaktır. Anılan projenin tüm bu yönleriyle çocuk istismarıyla mücadele çabalarına uluslararası işbirliğinin sağlayacağı stratejik yararla katkı sunmayı amaçlamaktadır” diye konuştu.

Haber Merkezi