Epilepsi engel grupları arasında sayılacak

Epilepsi ve Yaşam Platformu Başkanı Ebru Öztürk, Dernek olarak, epilepsi hastalığının engel derecesinin saptanabilmesinin hukuki bir zeminde gerçekleşebilmesi amacıyla bazı girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Epilepsi engel grupları arasında sayılacak

Türkiye'de 850 bin tespit edilen, 100 bin tahmin edilen epilepsili olduğunu belirten Öztürk, epilepsinin engel grupları arasında sayılabilmesi için bazı girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Öztürk, "2017 Ocaktan bugüne yönetmelik tasarı önerileri ile ilgili çalışmalarımızdan, ehliyet konusu tamamlanıp; Sağlık Bakanlığı’nda karar noktasına geldi. Karşılaşılan bazı durumlardan dolayı beklemede… Engel derecesi saptanması konusu ise, nörologlara sunulması safhasında… Koronadan dolayı nörologların toplanması biraz gecikebilir. Bu öneri ile engel derecesi saptanamayan tek hastalık olarak geçen epilepsinin, engel derecesinin saptanabilmesi daha hukuki bir zeminde gerçekleşecek. Konu ile ilgili gelişme tamamlandığında, sosyal medyadan bilgilendirme yapacağız." dedi.

ÇALIŞMALAR BAKANLIKLARA SUNULDU

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili projeler sunduklarını kaydeden Öztürk, "Yaptığımız çalışmaları ülkemizde birçok kişi, şirket, kurum görmese de, bizlere hiç kimse bugüne kadar sponsor olmasa da, yurt dışında birçok ülke bizim yaptığımız çalışmaları görebilmekte! İran, İsrail’den bize gelen davetlerden sonra, Fas ve Arjantin tarafından da bazı çalışmalar için arandık. Kuzey Afrika ve Orta Asya Müslüman Ülkeler olarak başlatılan çalışmaya Fas’dan gelen 26 Mart daveti ile katıldık ve raporlarımızı kendilerine sunduk. Arjantin ise, ülkemizdeki firmaların yapmadığını yaparak; epilepsililer için farkındalık projesini hazırlamaya başladı. Dernek kuruluş işlemi bitince, çalışma ülkemize sosyal ortamdan sunulacak." diye konuştu. Öztürk, bu ve benzeri çalışmalarla epilepsi hastalarının yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi