'Engelsiz hayat, engelsiz kentlerle mümkün!'

Dr. Sema Karaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Hiçbir engelin seçim olmadığını ve her birimizin potansiyel bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Karaoğlu, hayatın her alanında engelli bireylerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

'Engelsiz hayat, engelsiz kentlerle mümkün!'

2019 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Melikgazi Belediye Başkan adayı olan Dr. Sema Karaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, “3 Aralık tarihi, engelli bireyleri topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildi. Bugün bir kutlama günü değil, engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıların dile getirildiği bir farkındalık günüdür" dedi.

Karaoğlu, "Çeşitli nedenlerle engelli kalan bireylerin hayatını kolaylaştırmak, onlara daha güzel yaşam standartları sunmak başta merkezi yönetim olmak üzere yerel yöneticiler ve şimdilik engelli olmayan herkesin sorumluluk alanındadır. Engelli bireylere istihdam alanında, eğitim alanında, sağlık tedavilerinde, sosyal aktivitelerde pozitif ayrımcılık yapılarak imkanlar sunulmalıdır” diye konuştu.

Engelli bireylerin istihdamda yaşadığı sıkıntılara da değinen Karaoğlu, "Devletimiz engelli bireylerin istihdama katılması için çeşitli düzenlemeler yapıyor. Kamuda belki sıkıntılar yaşanmıyor olabilir ama özel sektörde engellilerimiz sadece kağıt üzerinde istihdam ediliyor görünüyor. Çeşitli nedenlerle engelli kalan ya da doğuştan engelli olan bireyler yapabilecekleri işi yapmak istiyorlar” şeklinde konuşarak, “engellilerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir gelecek diliyorum" dedi. Kurumsal Haber