En pozitif yaşam merkezi Mayıs 'ta açılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hayırsever işbirliğiyle yapılan ve Türkiye 'nin en kapsamlısı olacak Engelsiz Yaşam Merkezi'nin Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

En pozitif yaşam merkezi Mayıs 'ta açılıyor

Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi karşısına yapılan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve ilgili yöneticilerle birlikte incelemelerde bulundu. Engelsiz yaşam merkezinin donanım ve fonksiyonellik açısından alanında Türkiye 'nin en kapsamlı merkezi olacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Mayıs ayında faaliyete geçecek olan merkezle ilgili şu bilgileri verdi:

“Burası 0-18 yaş grubunda yer alan zihinsel engelli yavrularımızın her türlü eğitimi alacağı bir eğitim kompleksi ve rehabilitasyon merkezi olacak. Proje bünyesinde 11 adet grup eğitim odası, 3 adet atölye, 3 adet yaşam evi, 8 adet bireysel eğitim odası, 3 adet eğitmen odası, çok amaçlı salon, yemekhane, yönetim ofisleri ve ıslak hacim grupları yer alacak. Ayrıca çevre düzenlenmesi kapsamında, her eğitim bloğuna hizmet verecek, 3 ayrı oyun alanı ve bahçesi, sera ve hobi bahçesi alanı, açık spor sahası, kum havuzu gibi destekleyici fonksiyonlar da yer alıyor. Şehrimize, yavrularımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Büyükkılıç, merkezin hayata geçirilmesine katkı sunan hayırsever Ali Rıza Özderici ve ailesine teşekkürlerini iletti.

Kurumsal Haber