En anlamlı sergi

Talas Belediyesi tarafından hazırlanan 'Pandemiyle Bir Yıl ' isimli fotoğraf sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Sergide, sağlık çalışanlarının pandemiyle mücadelesini anlatan fotoğraflara yer verildi.

En anlamlı sergi

Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’de gerçekleşen serginin açılışına Vali Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve çok sayıda davetli katıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ FEDAKÂRLIĞI SERGİLENDİ

Pandemiyi ve sağlık çalışanlarının fedakârca çalışmalarını konu alan sergide pandemiyi anlatan haber ve fotoğrafların yanında salgında kullanılan tıbbi materyaller de, sağlık çalışanlarının bu süreçte yaşadığı zorluklari tiyatro gösterisiyle sahnelendi.

“BU YIL HAFIZALARDA KALICI OLSUN”

Açılış öncesi kürsüye gelerek konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak her yılkinden farklı bir Tıp Bayramı yaşandığını söyledi. 2020 'nin en çok da sağlık çalışanları için zor geçtiğini vurgulayan Yalçın, tüm çalışanlara zorlu mücadeledeki fedakârlıklarından dolayı teşekkür etti.

AŞI İÇİN ERÜ’YÜ TEBRİK

Konuşmasına aşı çalışmalarıyla devam eden Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Aşı çalışmalarından dolayı Erciyes Üniversitemize çok teşekkür ediyoruz. Tüm branşlardaki doktorlarımız şu süreçte çok büyük fedakârlık gösterdiler. Bu dünya tarihinde çok önemli bir olay olarak tarihe geçti. Hekimimizde laborantımıza, hemşiremizden temizlik elamanına kadar haklarını bize helal etsinler. Çok teşekkür ederiz.”

"ZİYARETLERİ BİR KENARA BIRAKALIM"

Sergiden dolayı Başkan Yalçın 'a teşekkür eden Vali Şehmus Günaydın ise, yeni kontrollü normalleşme sürecinden sonra kaldırılan bazı kısıtlamaların, tedbirlerin kaldırılması anlamına gelmediğini vurgulayarak, vatandaşları tedbirler konusunda hassasiyete davet etti. Özellikle dost, akraba ve taziye ziyaretlerinden dolayı hareketliliğin ve buna bağlı olarak virüs bulaşma riskinin arttığının altını çizen Günaydın, "Bizler hareketliliği kısıtladığımız zaman ve gerekmedikçe kalabalıklara girmediğimiz zaman virüsün yayılma hızı kendiliğinden azalacak. Aşının yapılmaya başlanması bizi rehavete düşürmesin, kısıtlamaların kaldırılması bizi rehavete düşürmesin. Tam tersi tedbirlere daha sıkı sıkıya bağlanmamıza neden olursa ve biz bunu başarırsak, inşallah bu zorlu süreci de hep beraber başarı ile geçeceğiz." diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN BAŞKAN YALÇIN’A TEBRİK

Düzenlenen sergiden dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür eden Başkan Memduh Büyükkılıç: “Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı Mustafa Yalçın Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

"AÇIKLAMAYA GÖRE TEKRAR PLANLAMALARIMIZI YAPACAĞIZ"

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise, 2020 'nin sağlık çalışanları adına zorlu bir süreç olduğunu belirterek, Kabine Toplantısının ardından yapılacak olan açıklamalara göre, ilde yeni planlamalara gidileceğine işaret etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol ve davetliler sergiyi gezdi.

Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphanede açılan sergi 21 Mart Cumartesi akşamına kadar 09.00-20.00 saatleri arasında gezilebilir. 

Kurumsal Haber