EMNİYET, KEMERLERİ BAĞLATTI

Trafik Haftası'nı kutladığımız günlerde Kayseri Emniyeti'nin emniyet kemeri denetimi ve bilgilendirme faaliyetleri neticesinde kentteki emniyet kemeri kullanma oranını ikiye katladığı ortaya çıktı.

EMNİYET, KEMERLERİ BAĞLATTI

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden elde edilen son bilgilere göre Kayseri’deki okullarda da bilgilendirme faaliyetleri kapsamında emniyet trafik mensuplarının on binlerce kişiye ulaştıkları öğrenildi.
 
KENTTE EMNİYET KEMERİ KULLANMA ORANI YÜZDE 42’DEN YÜZDE 82’YE ULAŞTI
 
Edinilen bilgilerde, emniyet müdürlüğü trafik şube mensupları tarafından Kayseri’de gerçekleştirilen eğitim ve denetleme çalışmaları sonrasında Kayseri’de emniyet kemeri kullanma oranının yaklaşık olarak iki katına çıktığı kayıtlara geçti. Emniyet kemeri kullanma oranının yüzde 42’den yüzde 82’ye ulaştığı belirtildi.
 
2019’UN İLK 4 AYINDA 60 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
 
Trafik konusunda eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında trafik denetleme şube müdürlüğünden elde edilen bilgilerde ayrıca, 2019 yılının ilk 4 ayında toplam 210 okulda 62 bin 9 öğrenciye eğitim verildiği, yine aynı süreçte uygulamalı eğitim olan emniyet kemeri simülasyon aracı ile 52 noktada 11 bin 956 kişiye ulaşıldığı da belirlendi. 
 
Ayrıca okullardaki eğitimcilere de trafik konusunda eğitimlerin aktarıldığı kaydedilirken, bu kapsamda ise 5 bin 891 öğretmene ulaşıldığı paylaşıldı. HABER: KAAN AKBAŞ