Emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundular

MEMUR-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, Kayseri Adliyesi önünde 104 emekli amiralin yayınladığı bildiri hakkında yaptığı basın açıklamasının ardından suç duyurunda bulundu. Kalkan, 'Milletin inancından iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmektedir.' dedi.

Emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundular

“RAHATSIZLIK AÇIKÇA İLAN EDİLDİ”

Sendika Şube Başkanı Aydın Kalkan yaptığı açıklamada, "Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiral vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladılar. Millete muhtıra dönemlerde kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı açıklamayla, yapılan bildiri ile silahlı kuvvetler dahil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından dolayı duyulan rahatsızlık açık ilan edildi.” dedi.

“MİLLET İRADESİNE MÜDAHALE ETME NİYETLERİNİ BEYAN ETMİŞLERDİR”

Başkan Kalkan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Milletin inancından iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmektedir. 'Deniz kuvvetleri emeklisi ' sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa 'Amiral eskisi 'dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden 'fikir beyanı ' adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri 'muhtıra çağrışımlı ' bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir.”

Açıklamanın ardından 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ekrem Nazlı