'Ellere var esnafa yok'

'Esnafa destek paketi' limitlerinin yeterli olmadığını savunan Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, esnaf dururken Tunus'a yardım edilmesini ve mültecilere kaynak ayrılmasını eleştirdi.

'Ellere var esnafa yok'

Söz konusu destek paketini, 'çöle düşen bir damla su'ya benzeten Aktaş, 750 TL kira desteğinin ise gerçekçi olmadığını ifade etti. Aktaş, "Buradan sormak istiyorum. Hangi lokantacının, hangi pastanecinin, düğün salonunun, kuaförün kirası 750 TL? Allah rızası için Kayseri'de 750 tl kirası olan bir işyeri var mı? Kirası 750 tlye değil işyeri ev bulamazsınız." dedi.

"KREDİLERİ DE ÖDEYEMEDİLER"

Esnafın, 6 ay önce verilen kredileri de ödeyemediğine dikkat çeken Aktaş, şunları söyledi:

"6 ay evvel şartları uyan yaklaşık 900 bin esnafımız 25 tl lik krediden yararlanmıştı. Şimdi bu kredinin ödeme günü geldi çattı. Çarşıda pazarda alış veriş yapan kimse yok. Satış yapamayan esnaflarımız bu kredi taksitlerini nereden ödeyecekler. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkamıyor. Toplu taşımayı kullanmaları yasak olduğu için çarşıyada inemiyor. Bazı vatandaşımızda korkudan çarşıya pek çıkamıyor. Bir kısım esnafımız tamamen kapalı. Açık olanlarda zaten doğru düzgün satış yapamıyor. Kredileri kim nereden nasıl ödeyecek?"

"ESNAFA CEZA KESMEYİN"

Bu şartlar altında esnafa ceza kesilmesinin vicdani olmadığını da savunan Aktaş, "Zaten şu anda işyerini kapatmış, işyerini başkasına devretmek isteyen yüzlerce esnafımız var birde üstüne ceza keserek tabloyu dahada vahim hale getirmeyin. Bakınız Almanya yılbaşında kapanmaya gidiyor ama kapanan işyerlerinin giderlerinin yüzde 90 ını karşılıyor. Siz ne yapıyorsunuz? Giderlerin sadece yüzde 1'ini veriyorsunuz. Ama Tunus'a gelince hibe olarak 5 milyon dolar veriyorsunuz. Para yok diyorsunuz ama son 9 yılda mülteciler için 40 milyar dolar harcadınız. Soruyorum size bu parayı nereden buldunuz? Demek ki istenince bulunabiliyor." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi