'Ekonomi büyüyor memur küçülüyor'

Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aydın Kalkan, 2021 yılı ilk altı aylık zam oranına eklenecek enflasyon oranının, yüzde 3+yüzde 3 olarak belirlenmesine tepki gösterdi.

'Ekonomi büyüyor memur küçülüyor'

Söz konusu artışın zam değil, enflasyon kaynaklı memurun kaybı olduğunu söyleyen Kalkan, "Türkiye ekonomisi büyüyor, memur küçülüyor." dedi.

"HEDEFLENEN ENFLASYON ÜZERİNDEN ÜCRETLENDİRME YAPILMAMALI"

Gerçekleşen enflasyon rakamları karşısında, memur maaşlarının enflasyona yenik düştüğünü ve memurun alım gücünün zayıfladığını vurgulayan Kalkan, Kovid-19 pandemisine rağmen, verilen zammın kabul edilemeyeceğini söyledi. Kalkan, "Bugün açıklanan enflasyon rakamları, deyim yerindeyse evdeki hesabın çarşıya uymadığını bir kere daha tescil etmiştir. Son 18 aylık enflasyon rakamlarına baktığımız zaman hedeflenen enflasyonun 3 katı, maaş ve ücretlere yapılan artışın ise tam 2 katından fazla oranda bir sapma olduğu görülecektir. Böylesi büyük bir sapma, hedeflenen enflasyon üzerinden ücretlendirme politikasının yanlışlığını ortaya koymuyor mu?" diye sordu.

"ZAMLAR REEL GERÇEKLER ÜZERİNDEN HESAPLANMALI1

Zamların hayali enflasyon hedefleri üzerinden reel gerçekler üzerinden hesaplanması gerektiğinin altını çizen Kalkan, taleplerini şu şekilde sıraladı: "Ücretlere yapılacak artışın dışında, Türkiye’nin büyümesinde ve gelişmesinde en çok katkıya sahip olan kamu görevlilerine refahtan pay istiyoruz. Kamu görevlilerine, enflasyon kaynaklı yaşanan ekonomik kayıpların telafisi için en düşük devlet memuru aylığının %10’u kadar seyyanen zam yapılmasını; En düşük devlet memuru maaşının da yükseltilmesini istiyoruz. Kamuda asli istihdamın kadrolu olmasını ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak, Personelin Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesini istiyoruz. Siyasi iradenin vaadi olan 3600 ek göstergenin sınıf ve unvan ayrımı yapılmaksızın yerine getirilmesini istiyoruz.  Aile yardımının artırılmasını ve emeklilere de ödenmesini istiyoruz. Memurlara da Dini Bayram İkramiyesi ödenmesini istiyoruz. Ek Ödeme oranlarında artış istiyoruz. Derece-Kademe sınırlandırılmasının kaldırılmasını istiyoruz.  Temel insan haklarından olan grev ve siyaset hakkının verilmesini istiyoruz."

Kurumsal Haber