EĞİTİMCİLER DE BÖYLE YAPARSA!

(ÖZEL) Haber: Metin Kösedağ - Devlet okullarında kısıtlamaya gidilen bir dönemde bazı özel okul ve dershane gibi Kişisel Gelişim Kurs Merkezleri'nin pandemi yasaklarına rağmen, 'merdiven altı ve belirlenen kapasite dışı eğitim' verdiği iddia edildi.

EĞİTİMCİLER DE BÖYLE YAPARSA!

MERDİVEN ALTI EĞİTİM

PANDEMİ sürecinde ekonomik sıkıntı yaşadıklarını gerekçe göstererek, alınan kuralları ihlal edip, kaçak ve sosyal mesafeyi hiçe sayıp, kapasite fazlası öğrencilere sınıflara ve dersliklere dolduran bazı kurumlarla ilgili şikayetler ayukaya ulaştı. Valilik, Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bu konuda şikayetler gelmesi üzerine ve özellikle Sağlık İl Müdürlüğü’nün Kovid ile ilgili son değerlendirmelerinde öğrenci ve öğretmenlerdeki hastalık artışı üzerine Vali Şehmus Günaydın’ın dün yaptığı denetimde ağırlığı  eğitim kurumlarına verdi. Valilikçe, Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri uyarılırken, özel öğretim kurumları, Kişisel Gelişim Kurs Merkezleri uyarılırken, denetimler de sıklaştırıldı. Bu çerçevede Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Düvenönü ve Tacettin Veli Mahallesi’ndeki Kişisel Gelişim Kurs Merkezleri’ni tek tek denetledi ve yöneticileri sosyal mesafe konusunda uyardı.

VATANDAŞIN ŞİKAYETİ ARTIYOR!

PANDEMİ sürecinde birçok riske rağmen “kaçak ve merdiven altı eğitim” verdiği iddia edilen bazı Kişisel Gelişim Kurs Merkezleri’nin Kayseri Valiliği tarafından tespit edildiği belirtiliyor. Özellikle yapılan denetimler sırasında hazırlıksız yakalanan bu tür eğitim kurumlarının “merdiven altı eğitim” verdikleri öğrencilerin anında tahliye olabilecekleri yollar dahi buldukları belirtiliyor. Vatandaşların bu konuda bir çok şikayette bulunduğu ve Kayseri Valiliği’nin bu konuda sıkı bir çalışma başlattığı bildirildi.

İL PANDEMİ KURULU’NU ŞİKAYETE HAZIRLANDILAR AMA!

BU tür eğitim kurumları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Ziya Selçuk ve Kayseri İl Pandemi Kurulu’nun tüm uyarılarına ve aldığı önlemlere karşın keyfi tutumlarını sürdürdükleri ve hatta bir araya gelip, eğitimin yüzde yüz serbest bırakılması için imza toplayıp, il yöneticilerini de şikayete hazırlandığı iddia edildi. Ancak hazırlanan şikayet metninin daha sonra imzaya açılmadan vazgeçildiği öğrenildi.