Eda Albayrak'tan 97'nci yıl mesajı

CHP Kayseri Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Eda Albayrak'tan 97'nci yıl mesajı

Başkan Albayrak mesajında, “Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucu ve ilk genel başkanı olması onuruyla; topraklarımızı emperyalistlere peşkeş çeken iş birlikçilere karşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesi ve kurtuluşunun reçetesi olmuştur” dedi.

Albayrak mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kuruluşundan itibaren çağdaşlığın öncüsü, laik cumhuriyetin güvencesi olmuştur. Türkiye'nin en eski siyasi örgütlenmesi olarak Cumhuriyet Halk Partisi; ülkenin imarından, iktisadına, çok partili rejime geçişte, sosyal devletin oluşmasında, temel hak ve özgürlüklerin kazanımı ve kavranması sırasında büyük emekleri ile bugüne kadar gelmiştir. Ulu Önderimiz, İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal'in "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleri biz Cumhuriyet Halk Partisi gençliği için gurur kaynağıdır. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar partimize emek veren tüm partililerimizi saygıyla anıyorum. Partimizin bayrağını onurla dalgalandıran, davasına yüreğini koyan gençlik örgütlerimiz başta olmak üzere dünden bugüne bu gurur dolu mirası bizlere bırakan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gelmiş geçmiş tüm neferleriyle, örgütleriyle 97. yılımız kutlu olsun!” Kurumsal Haber