Dolar sert düştü, vatandaş kararsız!

Geçtiğimiz gün 13.47 lira ile yeni tarihi zirvesini gören dolar, yeni güne 12.87 liradan başladı. Gün içerisinde dalgalanma yaşayan dolar, yönünü aşağı çevirerek ve 11.70'in altını gördü. Dolar'da günlük düşüş yüzde 9'u aştı.

Dolar sert düştü, vatandaş kararsız!

4 yıldır döviz alım satımı ile ilgilen Ahmet Birtek (27), doların bir gün içerisinde en yüksek noktayı görüp tekrar düşüşe geçmesini değerlendirerek,  “Bir gün önce cumhurbaşkanı faizi düşüreceğini ve dalgalı kura bırakacağını ve vatandaşın buna alışması gerektiğini söyledi. Bu yüzden faizlerin daha düşeceği yönünde tepki alarak yukarı doğru hareket etti. Bundan sonra düşmesi de yavaş yavaş olur. Merkez Bankası  ile hükümetin müdahaleleri sonucunda düşmeye başladı” diye konuştu.

 

Döviz bürosundaki hareketlilik hakkında bilgi veren Ahmet Birtek, “Önceki gün dolar çok yükseldiği için herkes hücum etti. Bir anda daha fazla gidiyor, çok çıkacak mantığı vardı vatandaşlarda. Bir panik havası hakimdi.  Gün itibari ile bir durgunluk var dünkü gibi değil. Çünkü dolar düşüyor. Alım şimdi olabilirdi ancak bu kez de insanlar, daha fazla düşecek zarar ederimi düşünüyor. Aslında beklenilen gibi değil, artarken çok alıyorlar, azalırken az alıyorlar” dedi.

hızlı fiyat değişikliğinin kendilerine etkileri hakkında da bilgi veren Birtek, “Hızlı fiyat değişikliğine alışmamızı söyledi Recep Tayyip Erdoğan. Buna vatandaşın alışıp bir yerde dengeye gelecektir. Dengeye gelene kadar devam edecek” ifadelerinde bulundu.

>>Beyzanur Hilal Açıkgöz