DEVA Partisi Kayseri İl başkanı belli oldu

Haber: Şeref KAHRAMAN - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kayseri Kurucu İl Başkanı iş insanı Begüm Başmısırlı oldu. CHP İl Başkanı Ümit Özer ile birlikte Kayseri'ye ikinci kadın siyasi parti il başkanı Begüm Başmısırlı oldu.

DEVA Partisi Kayseri İl başkanı belli oldu

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mahmut Sami Toptaş yaptığı açıklamada, “Deva Partimizin Kayseri il başkanlığına görevlendirilen Begüm Başmısırlı hanımefendi ve kurucu heyete başarılar diliyorum” dedi. Başmısırlı, belgesini Türkiye Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün 'ün elinden aldı.

İş insanları, bürokratlar ve akademisyenlerden oluşan bağımsız bir sivil toplum kuruluşu Ticaret ve Ekonomi Kulübü (TEKDER) İl Başkanlığını yürüten iş kadını Begüm Başmısırlı, TEKDER Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştı.

Kayseri’de CHP İl Başkanı Ümit Özer ile birlikte ikinci kadın siyasi parti il başkanı Begüm Başmısırlı oldu. DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Begüm Başmısırlı, "Ülkemize ve Kayserimize hayırlı olsun" dedi.

DEVA 'YA ROTARYEN BAŞKAN

DEVA Partisi Kayseri Kurucu İl Başkanı olan Begüm Başmısırlı 'nın Rotary Kulüp 2430. Bölge Halkla İlişkiler Komite Başkanı olduğu biliniyor. 1905 yılında kurulan Rotary Kulüp, bugün milyonu aşkın üyesi ile dünya çapında faaliyet gösteriyor. Başmısırlı 2017 'de Kayseri Gündem Gazetesi 'ne verdiği röportajda Rotary Kulübü ile ilgili şunlar söylemişti: "Rotary Kulüp bana çok uzak değildi. Çünkü ailemin içinde Kayseri Rotary Kulübünde olan kişiler vardı. Ama benim tanışıklığım 10 yıl önce Niğde Rotary Kulüp’le beraber başladı. Niğde Rotary Kulüp’e üye olarak başladıktan sonra halkla ilişkiler komitesini yürüttüm. Daha sonra 2011-2012 yılında orada başkanlık yaptım. Rotary ile tanışıklığım bu şekilde oldu. Rotaryen olmanız için klişeleşmiş kelimeler vardır. “İş ve meslek sahibi insanların bir araya geldiği sivil toplum örgütü” diye geçer.  Ben de orada bir rotaryenlerin birkaç projesine katıldım. Keyifli birkaç proje yapmıştık. 3 yıldır da Kayseri Rotary’de devam etmekteyim. Rotary’ye ve yaptığı işlere çok inanıyorum. Sadece Türkiye’de değil Dünyada faaliyet göstermesi beni çok etkiliyor. Dünyada hiç tanımadığınız bir insana, bir çocuğa el vermek, onun sorunlarına çözüm arayışına girişmek benim için çok önemliydi. Bu yüzden Rotary’yi çok seviyorum."