DERT ZİLİ ÇALIYOR

Milyonlarca öğrenci bugün ders başı yapacak. Enflasyondaki aşırı artış nedeniyle veliler, çocuklarının okul masraflarını karşılamakta zorlanıyor.

DERT ZİLİ ÇALIYOR

Türkiye’de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı 18 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın öğrenci ile bugün başlıyor. Okulların açılması nedeniyle
günler öncesinden büyük telaşa düşen veliler, kırtasiye ve diğer okul malzemelerinin pahalılığından yakınıyor.
 
Kitap, kırtasiye ve kıyafet fiyatlarının yüzde 40 ila yüzde 60 oranında artması velilerin belini büküyor. Benzer şekilde servis ücretlerinde de yüzde 40’a varan artışlar yaşandı.
 
Bir velinin önceki yıl okul öncesi alışverişi 300 ila 400 lira düzeyindeyken bu sene rakam 500 ila 600 lira düzeyine yükseldi. Birçok velinin bu nedenle kalitesiz ve ucuz ürünlere yöneldiği ifade ediliyor.
 
Öte yandan birçok velinin de çocuklarını, istediği okula yerleşmemesi nedeniyle özel okula kayıt ettirmek durumunda kaldığı belirtiliyor.
 
Bazı velilerin, bankalardan kredi çekerek çocuklarını bu şekilde okula gönderdiği kaydediliyor.
 
Bu arada Kayseri’de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında yeni tamamlanan 9 okulla birlikte toplam 1094 ilk,orta ve lisede 20 bin 481 öğretmenle ve 309 bin 078 öğrenciyle 2019-2020 eğitim -öğretim yılı bugün başlayacak. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Kayseri genelinde hayırseverlerinde katkısıyla 2019-2020 eğitim yılında yapımı tamamlanan 9 adet okulunda eğitim-öğretime alındığını belirterek, yeni döneme heyecanla ve sorunsuz bir biçimde girdiklerini belirtti.
 
Okulların açılması nedeniyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alınan tedbirleri bugünden itibaren hayata geçirecek. Trafik ekipleri, okulların giriş ve çıkış saatlerindeki yoğunluk nedeniyle trafikte aksama olmaması için görev yapacak. Diğer yandan okul önlerinde emniyet ekipleri devamlı olarak devriye gezecek ve her okulun kapısında polis olacak.
 
Polisler, okullardaki emniyet ve huzurun sağlanması için okul saatleri boyunca görev yapacak ve şüpheli şahısları kontrol edecek. HABER MERKEZİ