Depremde çocuk olmak!

Depremin artçı sarsıntıları devam ederken, Psikolog Arzu Ersoy, depremin çocukların psikolojilerini yetişkinlere oranla daha farklı etkilediğini söyledi.

Depremde çocuk olmak!

Önceki gün Sarıoğlan merkez üssü olarak kayıtlara geçen  4.9 şiddetinde gerçekleşen  depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Akşam en büyüğü 3 şiddetinde olmak üzere 3 deprem meydana gelirken, dün sabah 10.30’da Talas merkezli 1.4 şiddetinde bir sarsıntı daha gerçekleşti. 

Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgilere göre depremin artçı sarsıntıları devam ederken, Psikolog Arzu Ersoy, depremin çocukların psikolojilerini yetişkinlere oranla daha farklı etkilediğini söyledi.

Arzu Ersoy, Çocuklarda da yetişkinler gibi depreme karşı verilen tepkilerin farklılaşabildiğini anımsatarak, “Çocuklar öncelikle ebeveynlerinin duygu ve davranışlarını model alabilirler. Çok kaygılı ebeveyn doğal olarak bu kaygıyı çocuğuna da yansıtabilir” dedi.

Çocuklarla  daha fazla zaman geçirilmesini öngören Ersoy, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 “Çocuğunuz sizi daha fazla yanında isteyebilir. Onlara dokunun, sarılın. Bu tür fiziksel temas çocukları rahatlatır. Gerginliklerini azaltmak için onlara oyun oynama fırsatı sağlayın. Daha büyük çocukların sizinle ayrıntılı konuşmasına izin verin, duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için onları destekleyin. Merak ettiklerini ve sordukları soruları onların anlayabileceği biçimde cevaplandırmaya çalışın. Sevginizi, korkularını ve kaygılarını anladığınızı gösterin.”

>>Dilek Bayram