DEMİRKAZIK ZİRVESİNE İMZA !..

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübüne mensup 5 kişiden oluşan bir dağcı grubu, geçtiğimiz hafta sonu Aladağlar üzerinde olan ve Türkiye'nin en zor dağlarından biri konumundaki Büyük Demirkazık (3.756 metre) zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

DEMİRKAZIK ZİRVESİNE İMZA !..

Geride bıraktığımız Cuma günü  özel bir araçla Niğde ili- Çamardı ilçesi’nin karşısındaki  Sokullupınar’a ulaşıp burada kamp kuran ekip, tırmanış rotası hakkında bilgi-alışverişinde bulunduktan ve yemeğini yedikten sonra istirahate  çekilip geceyi burada geçirdi.

Ertesi günü erken saatlerde kamptan ayrılan dağcılar, 6 saatlik bir yürüyüşün ardından  ikinci kamp yeri olan Kızıl Çarşak  ( Çağşak) bölgesine ulaştı. Çadırlar kurulup akşam yemeğini de yiyen dağcılar hemen  istirahate geçti.

HEDEF : DEMİRKAZIK !..

Pazar sabahı saat 05.00 de kalkarak çıkış hazırlıklarını yapan dağcılar,  06.00 civarında asıl hedef olan Demirkazık zirvesine hareket etti.  Açık, güneşli ve ılık bir havada yaklaşık 5.5 saatlik bir tırmanışın ardından da 3.756 metre yükseklikteki görkemli zirveye ulaştı.,

.Burada bayraklarını ve kulüp flamasını açıp , zirve defterini imzalayan ekip, bol bol fotoğraf çekimi yaptıktan sonra aynı rotadan  inişe geçti.

Bu zorlu tırmanışı başarıyla yapıp aşağıya kamp alanına inen ekip,  yemek sonrasında hemen  çadırlarını sökerek saat 19.25 civarında  Sokullupınar kamp alanına vardı.  Biraz dinlenen dağcılar, araçlarına binerek  hareket ett,. Gerçekten zor bir faaliyeti daha başarıyla tamamlamanın  mutluluğu ve   neşe içinde Kayseri’ye dönüş yaptı.

 

Kayseri K2 Dağcılık ve kayak İhtisas spor kulübünün Büyük Demirkazık zirve tırmanışına katılan dağcılar şunlar :

Lutfullah Batman, İsmet Rusal Malkoç, Ahmet Köse, Haydar Erdem ve Doğan Gül.

 

Haber: Muhammed Kösedağ Fotoğraflar: Bekir Demirağ