'Cumhurbaşkanımızın iş başına gelmesiyle belediyecilik anlayışı değişti'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, '1994 öncesinde ideolojik katı kamplaşmanın olduğu belediyecilik anlayışı vardı. Kendi dünya görüşüne hizmet eden bir belediyecilik anlayışı hakimdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul'da iş başına gelmesi ile birlikte belediyecilik anlayışı değişti, hizmet belediyeciliği başladı' dedi.

'Cumhurbaşkanımızın iş başına gelmesiyle belediyecilik anlayışı değişti'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Özhaseki, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda mevcut İl Başkanı Ayhan Salman'ın kongre sürecinde aday olmayacağına dair yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, "AK Parti'de işler daima istişare ile olur. Bizler bir araya geliriz ve herkes fikri neyse onu söyler. Bu işlerde sıfat önemli değildir. Biz bir davanın partisiyiz. Bizlerin tarihe ve medeniyet karşı sorumluluğu var" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 1994 yılının belediyecilikte önemli bir tarih olduğunu sözlerine ekleyen Özhaseki, "İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın iş başına gelmesi ile birlikte belediyecilik anlayışı değişti. Ben de o dönem Anadolu'da Kayseri’de iş başına geldim. 1994 öncesinde ne vardı derseniz 1980'leri yaşadık. 1980 öncesi öğrenci hareketleri içinde bulunduk. 1994 öncesinde ideolojik katı kamplaşmanın olduğu belediyecilik anlayışı vardı. Kendi dünya görüşüne hizmet eden bir belediyecilik anlayışı hakimdi. Biz öğrenciyken İstanbul'da çöp dağlarını unutmadık. Gece 03.00'te su almaya kalkardık. Su bulamazdık. Biz 1994'ten sonra dinine, ırkına, görüşüne bakmadan, ayrımcılık yapmadan belediyecilik yapmaya başladık. Birinci işimiz 'hizmet etmek' diye dillerimizde tüy bitti. Öyle de yaptık ve başarılı olduk. Millet bize teveccüh etti ve partimizi iktidara taşıdı" şeklinde konuştu. Kurumsal Haber