Çocuklara oyunla İngilizce öğrettiler

English GameExpert (İngilizce Oyun Uzmanları) e-twinning projesine katılan 7 ülke arasında Türkiye'yi proje ortağı olarak Kayseri ve Isparta'dan iki okul temsil etti.

Çocuklara oyunla İngilizce öğrettiler

English GameExpert (İngilizce Oyun Uzmanları)  e-twinning  projesine  katılan 7 ülke arasında Türkiye’yi  proje ortağı olarak  Kayseri ve Isparta’dan iki okul temsil etti.

Kayseri İbrahim Yüzbaşıoğlu İlkokulu sınıf öğretmeni Şenay Erbaş,”bu projeyle dijital ve dijital olmayan oyun ve etkinliklerle, çocukların İngilizce becerilerini artırarak, temel derslerin entegrasyonunu sağlayıp, teknolojik becerilerini geliştirmelerini amaçladık.” dedi.

Kayseri ve Isparta’da iki okul ortaklığında hazırlanan ‘English Game Experts’(İngilizce Oyun Uzmanları)adlı e-twinning projesine dahil olan, İbrahim Yüzbaşıoğlu İlkokulu sınıf öğretmeni Şenay Erbaş, "Bu projeyle digital ve digital olmayan oyunlarla ve etkinliklerle öğrencilerinin İngilizce becerilerini ve temel derslerin entegrasyonunu sağlayarak, teknolojik becerilerini de geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi."

Azerrbaycan,İsveç,Litvanya,Romanya,Sırbistan,Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden okulların dahil olduğu projede öğrenciler, CLIL(İçerik ve Dil Entegre Öğrenme) yöntemine uygun olarak, hem yazılı hem sözlü olarak iletişim içinde olma fırsatına kavuştu.Projede ortak bir akrostiş şiir,ortak bir takvimin yanı sıra kodlama çalışmaları da yapıldı. Öğrenciler, oyun boyunca İngilizce öğretimi için hazırlanan digital oyunlardan bir e-book da yaptılar.

Haber Merkezi