CHP'li Özer: Hiç kimse şehit babası olduğu için yargılanmıyor

Haber-Foto: Ekrem Nazlı - 15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit'e 'hakaret, 'tehdit' ve 'darp' davası açan Cumhuriyet Halk Partisi'nden açıklama geldi. CHP İl Başkanı Ümit Özer, 'Şehit babası olmanın gururunu, AKP yöneticiliğine tercih eden söz konusu şahıs, belediye başkan adayımıza yönelik fiziki ve sözlü saldırısı nedeniyle hakim karşısına çıkmıştır. Hiç kimse ama hiç kimse şehit babası olduğu için yargılanmıyor' dedi.

CHP'li Özer: Hiç kimse şehit babası olduğu için yargılanmıyor

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde18 mart Şehitler Günü’nde şehitlik ziyaretine giden CHP Bünyan Teşkilatı’na 15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit tepki gösterdi. Çıkan tartışma sonrası CHP’liler şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit 'in babası Yahya Kemal Yiğit’e ‘hakaret, ‘tehdit’ ve ‘darp’ suçlarından dava açtı.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, İl Binası’nda CHP Bünyan teşkilatının da yer aldığı basın açıklaması yaptı.

Söz konusu davanın 18 Haziran’da görüldüğünü söyleyen CHP’li Başkan Özer, “Şehit babası olmanın gururunu, AKP yöneticiliğine tercih eden söz konusu şahıs, belediye başkan adayımıza yönelik fiziki ve sözlü saldırısı nedeniyle hakim karşısına çıkmıştır. Hiç kimse ama hiç kimse şehit babası olduğu için yargılanmıyor. Arkadaşlar hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak ve tüm partili yöneticilerimiz kimsenin gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne hakaret etmesine asla izin vermeyiz. Ve hiç kimse unutmasın ki bu vatan için canını ortaya koyan tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz hepimizin ortak değeridir ama hiç kimsenin de bu kutsal değerleri kullanarak başka insanlara zarar vermesine de izin vermeyeceğiz. Bu ülke için canını, kanını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz” diye konuştu.