CHP'li Arık esnafın sorunlarını dile getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, pandemi sürecinde iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle esnafın mağdur edildiğini savundu.

CHP'li Arık esnafın sorunlarını dile getirdi

Yasaklar nedeniyle vatandaşın sokamadığını, esnafın da bu nedenle siftah yapamadığını belirten Arık, özellikle yerleşim alanlarına uzak olan çarşı esnafının çok mağdur olduğunu ifade etti. Arık, “Esnafa ‘dükkanını açabilirsin’ diyorlar. Esnaf dükkanını açıyor, elaman çalıştırıyor, elektrik yakıyor ama müşteri yok. Çünkü yasak var. Vatandaş ancak yürüme mesafesindeki markete gidebiliyor. Peki, çarşıdaki binlerce esnaf ne olacak?" diye sordu.

Öte yandan, post makinesinden alışverişlerde yapılan kesintileri de eleştiren Arık, "Sen hükümet olarak post makinesinden çekilen her paraya el koyarsan bu insanlar işlerini nasıl döndürecek? Evine ekmeği nasıl götürecek? İktidar durup durup müjde açıklıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni petrol ve doğalgaz müjdesi verdiler, ertesi gün Cumhurbaşkanı kararı ile akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı. Müjde açıklıyorlar. Destek verdik diyorlar. Tek yaptıkları kredi verip, yükü vatandaşın omuzlarına yüklemek." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber