CHP İl Başkanı Ümit Özer: 'Ey saray duy artık bu feryadı!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitingine Kayseri yönetimi de bir otobüs ile gitti. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer Mersin mitingini Kayseri Anadolu Haber'e değerlendirerek, 'Türkiye tarihi bir güne şehitlik etti.' dedi.

CHP İl Başkanı Ümit Özer: 'Ey saray duy artık bu feryadı!'

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, özellikle katılım sayısı ile sosyal medyada gündeme oturan Mersin mitingine CHP Kayseri yönetimi olarak tam kadro gittiklerini belirtti. Ümit Özer, tarihi bir güne şahitlik ettiklerini belirterek, “ Mersin’de “Milletin Sesi” sloganıyla ilk mitingimizi yaptık. Mitingde gördük ki, toplumun tüm kesimleri artık AKP’nin baskıcı politikalarından bıkmış. Bu baskı ve korku ikliminin yanı sıra ekonomi politikaları yüzünden artık nefes alamaz hale gelmiş. Mitingimiz,  tarihi buluşma işte bu çerçevede önemli. Çünkü, millet artık ses veriyor, hak ettiğini almak, insanca yaşamak için haykırıyor.  Millet artık huzur istiyor. Millet artık geleceğe güvenle bakmak istiyor. Hayat pahalılığı altında daha fazla ezilmek istemiyor. Ekonomiyi altüst eden, paramızı pul eden, sadece 5’li çeteyi ve yandaşlarını zengin eden, saray sevdalısı AKP’ye gereken cevabı vermek için millet, aynı zamanda sandığı bekliyor.  AKP ise milletin sesine kulak kapatıp, sandıktan kaçmaya devam ediyor. Bu böyle gitmez. Bu karanlık ve talan düzen daha fazla gidemez, gitmeyecek.  Mersin’de de bu ses yükseldi” diye konuştu.

Vatandaş sesini duyurmaya çalıştı

Vatandaşların büyük katılım sağladığını belirten Ümit Özer, “Haksızlıklara dur demek için, işçi, emekçi, köylü, çiftçi, esnaf, memur, öğrenci, işsiz Mersin’de bir araya geldi. Çiftçi kadınlarımız dertlerini, yaşadıklarını anlattı. Hayalleri karartılan atanmayan öğretmenlerimiz yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Unutulmuş esnaf, ayakta kalmak için nasıl çırpındığını anlattı. Geçim derdine düşen vatandaşlarımız, seslerini duyurmaya çalıştı. Ey saray duy, duy artık bu feryadı dedi” diyerek mitingde yaşanılanlar ile ilgili bilgi verdi.

Mersin Valisi’nin katılım sayısını çok düşük lanse ettiğini de sözlerine ekleyen Özer, “AKP’nin bütün engellemelerine rağmen umut, alanlara sığmadı. Vatandaşlarımızla alanlar doldu, taştı. Umudun meydanında milletin sesi yükseldi. Bu yüzden mitingimizin adına “Milletin Sesi” dedik ve milletimizi dinledik, onlara ses olduk. Ülkemizde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız, seslerini saraya yani duymayanlara duyurmaya çalıştı” diye konuştu.  

>>Dilek Bayram