CEZAEVİNE RÜŞVETLE YASAK EŞYA SOKMUŞLAR

Haber: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'de aralarında ünlü iş insanlarının ve cezaevi personelinin olduğu 12 sanığın, cezaevine yasak eşya sokma ve rüşvet alıp, verme suçlarından yargılandığı davada sanıklara ceza yağdı.

CEZAEVİNE RÜŞVETLE YASAK EŞYA SOKMUŞLAR

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında başka suçtan tutuklu iş insanı H.Ç., tutuksuz sanık iş insanı G.G. ve cezaevi görevlileri olan sanıklar E.Ç., H.S., U.G., M.K., H.D., Y.A., H.A.K., H.D., D.G. ve H.G. ile avukatlar hazır bulundu.

İKİ BAKANLIK AVUKATI KATILDI

Duruşmaya ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı avukatları da katılma talebinde bulundu. Mahkeme, bakanlıkların katılma talebini kabul etti.

2011’de cezaevinde hükümlü olduğu sırada cezaevi personellerine rüşvet vererek cep telefonu soktuğu iddia edilen ve 6 ay boyunca teknik takibe takılan iş insanı H.Ç., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile yaptığı savunmasında, “Bu insanları tanımam, herhangi bir iletişimim olmadı, hiçbir cezaevi personeline ve yetkilisine rüşvet vermedim” dedi. Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık H.Ç.’ye 3 yıl 4 ay, sanık G.G.’ye 5 ay hapis cezası verirken, cezaevi personeli olan sanıklar Y.A., H.D., H.G. ve H.D.’nin beraatına hükmedildi. Ayrıca cezaevi personelleri olan diğer sanıklara ise ‘rüşvet’ suçundan ayrı ayrı 3 yıl 4 ay, ‘yasak eşya sokarak görevi kötüye kullanma suçundan ayrı ayrı 3 yıl 4 ay ceza verildi.