CAMİDE GERÇEK VIP KÖŞE

Kayseri Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir caminin gerçek bir VIP'i andıran köşesi dikkatleri çekiyor.

CAMİDE GERÇEK VIP KÖŞE

Caminin en arka kısmı boylu boyunca metal oturma koltuğu şeklinde donatılırken, ön kısmına ise protokol için ayrılan bölümlerde olduğu gibi zincirli direklerle çevrilmiş durumda.
 
TAMAMEN AYRILMIŞ
 
Cami içerisindeki bölümün, normal namaz kılan cemaatten tamamen ayrılmış bir durumda görülürken, görenleri hayrete düşüren manzara görenlere camide gerçek VIP köşe dedirtti.
 
DİYANET UYARIYOR
 
Gerek basın yoluyla, gerek broşürlerle, gerekse vaaz ve hutbelerde söz konusu duruma yönelik uyarılarda bulunan Diyanet İşler Başkanlığı, taburenin en son seçenek olduğunu, namazı ayakta kılamayacak kişilerin yere oturarak namazı kılabileceğini, yere oturamayan kimselerin ise ancak en son durumda taburede namaz kılabileceğini belirterek namazın bu durumda taburede kılınabileceğini belirtmişti. Ancak Kayseri ve Türkiye’de taburede namaz durumu abartılarak alışkanlık haline geldiği ve camilerde bunlara ayrı bölümlerin oluştuğu dikkatleri çekiyor. 
 
MÜFTÜ RESTİ ÇEKMİŞTİ
 
Geçtiğimiz aylarda bir Cuma vaazında konuşan Müftü Şahin Güven, camide 3 tip saf duruşu gördüğünü bunlardan birisinin de kendisinin VİP' olarak ifade ettiği; en arkada taburelere oturarak namaz kılanlar olduğunu söylemişti. Namaz kılmaya engeli olanların ayakta durarak namaz kılabileceğini, oturarak ve ayaklarını uzatarak namaz kılabileceğini ifade eden Güven, bunun haricinde doktorların bu iki şekilde de kesinlikle kılmaması gerektiğini, taburede oturacak şekilde kılması gerektiğini söylediği kimselerin ise taburede kılabileceğini ancak bunun en son tercih olduğunu vurgulayarak son günlerde bunun çok fazla yaygınlaştığını sözlerine eklemişti.  Camilere tabure yetiştirmekte ve bunlara yer bulmakta zorlandıklarını da ifade eden Güven; "Taburede kılacak durumda olanlar kendi taburelerini getirsinler" serzenişinde bulunmuştu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ