Çalıksoy'dan 'Talas mahrum bırakıldı' iddiası

İYİ Parti Talas Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, Büyükşehir Belediyesi'nin Küçükbaş Hayvancılık Projesi'ne Talas ilçesinin dahil edilmediğini iddia etti. Talas'ın bu projeden mahrum bırakıldığını öne süren Çalıksoy, 'Ne akılla ve nasıl bir düşünce ile bu proje kapsamına alınmadığını merak ediyoruz' dedi.

Çalıksoy'dan 'Talas mahrum bırakıldı' iddiası

İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere bin 100 damızlık koyun ve koç dağıtacağını hatırlattı. Bu projeye Talas İlçesi’nin dahil edilmediğini öne süren Çalıksoy, destek konusunda Talas ilçesi kırsalının daha çok ihtiyacı olduğunu ifade etti.

NE HİKMETSE TALAS ALINMIYOR

Çalıksoy, “Bu projede küçükbaş dağıtılan ilçeler içerisinde Talas ilçemizin kırsalı her ne hikmetse alınmamıştır. Kaldı ki Talas ilçemizin kırsalında tarım yapılan topraklar diğer ilçelerdeki toprak yapısına nazaran verim oranı düşüktür. Çiftçilerimiz aynı girdilerle yapmalarına rağmen gelir oranı diğer ilçelere göre düşüktür. Destek konusunda Talas ilçemizin kırsalının desteğe daha çok ihtiyacı vardır. Şimdi ilçe kırsalındaki Cebir, Çömlekçi, Mareşal, Sosun, Süleymanlı, Kepez, Sakaltutan ve diğer saymadığımız mahalleler ile Tomarza’nın mahallelerinden ne farkı olduğunu biri çıkıp anlatsın. Bu proje kapsamında diğer ilçelerdeki mahalleler kapsama alınıyorsa Kepez’in de Örencik’in de kapsama alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

BU İNSANLARIN DESTEĞE İHTİYACI VAR

“Ne akılla ve nasıl bir düşünce ile bu proje kapsamına alınmadığını merak ediyoruz. Talas ilçemizin kırsalındaki mahallelerimiz bu ayrımcılığı hak etmiyor” diyen Çalıksoy, kırsaldaki çiftçilerin desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Çalıksoy, şunları dedi: “Bu insanların tarım ve hayvancılık konusunda daha ciddi desteklere ihtiyacı var. Bu kırsaldaki halkımızın bu destekten yararlanmasını istiyoruz. Her ne kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç Talas ilçesini bu destek programından mahrum ettiyse de Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a sesleniyorum. Bu mahallelerimizde yaşayan çiftçilerimiz bu ayrımcılığı hak etmiyor. Bunun telafi edilmesini düşünüyorum. Belediyemizin alacağı her konuda İYİ Parti olarak destek vereceğini açıklıyorum. Talas’ımızın bu gibi desteklerden mahrum edilmemesini istiyoruz.”

Kurumsal Haber