'ÇALIKSOY, 'CAMBAZ'A BAK' TAKTİĞİ UYGULUYOR

Talas Ak Parti Meclis Üyesi Aytaç Kırmızıtaş İyi Parti Talas Belediye Meclis Üyesine tepki gösterdi.

'ÇALIKSOY, 'CAMBAZ'A BAK' TAKTİĞİ UYGULUYOR

Aytaç  Kırmızıtaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ÇALIKSOY, “CAMBAZ’A BAK” TAKTİĞİ UYGULUYOR

Tarım ve hayvancılığa yönelik proje ve yatırımlara karşı çıkmasıyla bilinen Talas Belediyesi İyi Parti meclis üyesi Mustafa ÇALIKSOY’un “Kayseri’nin teşvik ve desteklerden yararlanamadığı” şeklindeki açıklamalarını şaşkınlık ve hayretle okuduk. Kırmızıtaş şöyle devam etti, Bir taraftan yapılacak iyi işlere karşı çıkarken bir taraftan da asılsız iddialarda bulunması tam anlamıyla ‘Cambaza bak’ taktiğidir.

Gerek hükümet olarak gerekse de Talas Belediyesi olarak kırsala, tarım ve hayvancılığa sürekli destek olan, katkı sağlayan bir hizmet anlayışı ile hareket edilmektedir. Bunu da Başakpınar’da tarım ve hayvancılık yapan birisi olarak en iyi kendisi bilir.

Sayın Çalıksoy, Talas Belediyesi Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyesidir. Geçen ayki komisyon toplantımızda gündeme gelen Avrupa Birliği destekli Tarım Birliği’ne üye olma talebine hem kendisi hem de iyi parti grubu olarak karşı çıkmışlar ve CHP ile birlikte komisyonda ret oyu kullanmışlardır. Üye olunacak Tarım Birliğinin Avrupa Birliği destekli olduğu ve bundan en çok kırsal mahallelerin yararlanacağı yönündeki uyarılarımıza ve hatta kendisinin de tarım ve hayvancılıkla uğraştığı için bizzat kendi yararına olacağı yönündeki tavsiyelerimize rağmen olaya olumsuz yaklaşmış ve üyeliğe karşı çıkmıştır. Bugün anlıyoruz ki bu uydurma basın açıklamasını yapacağı için, o gün bu karara karşı çıkmıştır.

Avrupa Birliği belediyeler aracılığıyla, tarım hibe destekli proje sunmaları halinde çiftçilerimize 500 milyon liraya kadar destek vermektedir. Bunları bilmelerine rağmen bu talihsiz açıklamayı yapmalarını komisyon üyeleri olarak kınıyoruz. Daha iki gün önce Tarım Bakanımızın çiftçilere verilecek desteğin Türkiye tarihinin en yüksek rakama çıktığını açıklaması ortadayken bu açıklamanın yapılması en kısa tabirle akıl tutulmasıdır.

İlçemizde kırsala yapılacak her türlü proje ve yatırıma olumsuz yaklaşımlarıyla bilinen Mustafa Çalıksoy’un Başakpınar’a yapılması planlanan Mermerciler Sitesi’ne de karşı çıktığını biliyoruz. Başakpınar’da yaşayan birisi olarak her yönüyle mahallesinin kalkınmasına fayda sağlayacak ve dahası akrabalarının mermer ve taş ustalığı yaptığı için direk olumlu yansımaları olacak bu Meclis toplantısındada projeye CHP ile birlikte İyi Parti olarak ret oyu kullanmaları gerçekten anlaşılır bir durum değildir. Kendi yakınlarının ve mahalle sakinlerinin yararına olacak bu güzel proje karşı çıkmış olmalarını ve bundan doğacak tüm olumsuzlukları ve Başakpınar halkına zarar vermesi için oraya hizmet gitmemesi için  elinden gelenini yapmaktadır. Çalıksoyu  Başakpınar halkına havale ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”