'Çağrıya cevap vermeye hazırız'

Gelecek Partisi İl Başkanı Zülküf Arslan, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun, 'Kayseri için bir araya gelelim' çağrısıyla ilgili olarak kendilerine bir davet gelmediğini, geldiği takdirde seve seve davete icabet edeceklerini söyledi.

'Çağrıya cevap vermeye hazırız'

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi İl Başkanı Zülküf Arslan, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun 'Kayseri için bir araya gelelim' çağrısını değerlendirdi. Kendilerine böyle bir davet gelmediğini belirten Arslan, "Gelse koşa koşa gideriz. Bu çağrıya cevap vermeye hazırız. Ev sahibi de oluruz, misafir de." dedi.


"İSTİŞAREDE HAYIR VAR"
Türkiye'nin istişare kültürüne ihtiyaç duyduğunun altını çizen Arslan, Kayseri'de sürekli hale dönüştürülecek böyle toplantıların, şehrin faydasına sonuçlar doğuracağını dile getirdi. Arslan, "Yeter ki şehrimizin sorunları çözülsün. Eğer fikirler bir arada tartışılırsa daha güzel sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz. İstişare kararlarında hayır olduğuna inanıyoruz. Böyle bir oluşumu da canı yürekten destekliyoruz. Yapılan güzellikleri takdir eden bir partiyiz, takdir edilmesi gerektiğine de inanıyoruz. Biz, çözümden yanayız. Bizler oturup şehrimizin problemleri nelerdir, tek tek masaya yatırıp ve bu problemlerin çözümü konusunda nelerin yapılması gerektiği hususunda destek vermeye hazırız. Çünkü bizim bu konuda çalışmalarımız var." diye konuştu.


"SANCAKTEPE MAHALLESİ HALKI MAĞDUR"
Gündemdeki diğer konuları değerlendiren Arslan, Sancaktepe Mahallesi halkının, imar konusunda mağdur edildiğini iddia etti. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Sancaktepe Mahallesi'nde imar barışından dolayı yapı kayıt belgesi almış olmalarına rağmen, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şu anda İmar Kanunu kapsamında 18'nci madde uygulaması yapmakta. Bu insanların yılalrdan beri zilliyetinde olan taşınmazları, maalesef onlardan habersiz biçimde çeşitli hukuki uygulamalara tabi tutulmaktadır. Sancaktepe halkı mağdur edilmemektedir, yapılan işlemlerde kendilerine haber verilmemektedir. Biz buradan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Servisi'ne bir izahat yapmalarını istiyoruz. O halkın aydınlatılması gerektiğine inanıyoruz. Sancaktepe'de nelerin olduğunu, imarla ilgili hangi uygulamaların yapıldığını, oradaki insanlara duyurulması gerektiğini, buradan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyoruz, söylüyoruz."


"DEVLET SUÇ İŞLEYENLERİ KORUYAMAZ"
Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesi olayını, siyasal iktidarın 'hukuki acziyeti' olarak tanımlayan Arslan, "Siz kalkıp iktidarın küçük ortağı olarak, bu şahıs için benim dava arkadaşım derseniz, bu şahsın da kalkıp ana muhalefet partisi liderini tehdit etmesi sıradanlaşır. Biz hukuk adına üzülüyoruz, hukuk adına tedirginiz. İnsanların bir partinin liderini bu kadar basit bir şekilde tehdit etmemesi gerektiğine inanıyoruz. Adalet Bakanının çıkıp, reformdan bahsedeceğine başını ellerinin arasına alıp düşünmesi gerekir. Bunlar bu noktaya nasıl geldiler; devlet suç işleyenleri koruyamaz, devlet suç işleyenleri kayıramaz. Biz, bu somut olayın dahî şu anki siyasal iktidarın hukuki manada düştüğü acziyetini göstermesi açısından çok ilginç bir misal olduğu kararındayız." ifadelerini kullandı.

> Selma Kara