BÜYÜKŞEHİR'DEN AMATÖR SPORA MALZEME DESTEĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 96 amatör spor kulübüne belediyece sağlanan malzeme dağıtım törenine katılarak, amatör sporun önemini vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AMATÖR SPORA MALZEME DESTEĞİ

Amatör Spor Kulüplerinin 2019-2020 Sezon Açılışı ve Malzeme Dağıtım Törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Önceki Dönem Enerji Bakanı Taner Yıldız, Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Başkan Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada, “Bizler gerek ilçelerimiz, gerekse Büyükşehir olarak belediyeciliğe sadece fiziki iyileştirmelerden ibaret olan bir yaklaşım sergilemiyoruz aksine onlarla birlikte Amatör Sporumuza vereceğimiz desteği çok önemsiyoruz” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayserimizin markası olan Kayserispor’a da ne yapılması gerekiyorsa bu konuda her zaman irade gösterdiklerini dile getirdi.
 
Kayseri’yi  fiziki iyileştirme konusunda  son süreçteki en önemli projelerden de bahseden Başkan Memduh Büyükkılıç, “En önemli projelerimizden biri olan Hava İkmal Millet Bahçemizin, yeni raylı sistem hatlarımızın, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projemizi , Bey Değirmeni Besi Hayvancılık Projemizi  hayata geçirmek ve hızlandırmak için çalışmalarımızı hızla sürdürürken, bunlardan epeyce mesafe aldığımızı sizlerde biliyorsunuz. Bunları elbetteki tamamlayacağız. Tüm eksiklikleri giderme yolunda değerli bakanlarımız ve milletvekillerimizle en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayserimize olan muhabbetiyle her zaman aşılacağını belirtmek istiyorum. Bizlerde kendi içimizde sizlerin takım olduğu gibi gerek sivil toplum örgütlerimizle, kulüplerimizle,  milletvekillerimiz, bakanlarımızla, siyasi oluşumlarımızla bir takımız ve bir ekibiz” dedi.
 
BİZİM BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ BEREKETİMİZDİR
 
Konuşmasında Diyarbakır’da yaşanan terör olaylarına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “ Bizim birliğimiz, beraberliğimiz bereketimizdir. O yüzden hep beraber omuz omuza vereceğiz.  Maalesef biliyorsunuz, Diyarbakır’da  7 tane kardeşimiz rahmetli oldu. Terör belasıyla maalesef karşı karşıya geldi. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle anarken, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralarımıza da acil şifalar diliyorum. Masum insanlardan ne istediklerini zaten anlamadığımızı bir kez daha belirtiyor. Terörün ilacının da birlik, beraberlik ve Ay Yıldızlı Türk Bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize, sahip çıkmak olduğunu buradan paylaşmak istiyorum” diye konuştu.
 
“EKİP OLARAK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
 
Büyükşehir Belediyesi’nin  spor, kültür, bilim ve eğitim alanlarında alt yapısının güçlü olması yönünde ekip olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Büyükkılıç, bu anlamda  Spor A.Ş.’nin  2018-2019 yılında 59 bin 350 öğrenciye spor okullarıyla, spor yapma imkanını sunmuş olduğunu belirtti. Nüfus oranına bakıldığında  Türkiye’de bu anlamda en iyi şehir olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Spor A.Ş.’nin  2018-2019 yılında  552 organizasyon ile  452 bin vatandaşımıza  spor yaptırdığını ve  11 branşta spor  kulübü olduğunu, bu kulüplerde ise  450 tane lisanslı sporcu olduğunu kaydetti. Amatör Sporu desteklemek amacıyla burada olduklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Burada  96 takımımıza Amatör Sporumuzu desteklemek amacıyla yılda iki kez yapmış olduğumuz desteğimizin birincisini yapıyoruz. Elbetteki tesislerimizin takdir edildiğini biliyoruz. Eksikliklerimizi de tamamlayacağız. Ben tekrar sizlere başarılar diliyorum. Huzur içerisinde 2019-2020 sezonunun başarılarla dolu geçmesini diliyorum” dedi.
 
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR ETTİLER
 
Törende konuşma yapan Milletvekili İsmail Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’ye spor alanı da dahil olmak üzere her şey yaptığını ifade ederek, “Onların her türlü ihtiyacıyla ilgilendiği gibi bu dağıtımı böyle güzel bir faaliyetle yapması. Son derece önemli. Kardeşlerimizi bir araya getiren bu organizasyonun tertibinden dolayı bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımız şahsında Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Törende konuşma yapan Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederek, açılış sezonunun hayırlı uğurlu olmasını temennilerinde bulundu. BÜLTEN