BÜYÜKŞEHİR KURBAN BAYRAMI'NA HAZIR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmesi ve kurban ibadetini sorunsuz bir şekilde yerine getirmesi için gerekli önlemlerini aldı. Özellikle toplu ulaşım, zabıta, mezarlık, çevre temizliği, su ve elektrik hizmetlerinde aksamaların yaşanmaması için tedbirler arttırıldı.

BÜYÜKŞEHİR KURBAN BAYRAMI'NA HAZIR

ASRİ MEZARLIK’A ARAÇ ALINMAYACAK
 
Büyükşehir Belediyesi arife günü yoğunlaşan mezarlık ziyaretleri için bir dizi önlem aldı. Şehir Mezarlığına arife gününden itibaren araç alınmayacak. Asri Mezarlık ana giriş kapısında hasta, engelli ve yaşlı ziyaretçiler için araçlar bulunacak ve bu araçlar gün boyunca mezarlık içerisinde ücretsiz ring seferleri yapacak. Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yıl da arife günü mezarlık ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferleri de düzenlenecek. 10 Ağustos Cumartesi günü Tacettin Veli Bulvarı Katlı Otoparkı karşısından her 15 dakikada bir olmak üzere saat 09.00'da başlayacak olan mezarlık seferleri saat 17.00'ye kadar devam edecek. Şehir Mezarlığı’nın yanı sıra Erkilet Bülbülpınar Mezarlığı’na da ücretsiz seferler düzenlenecek. Otobüsler 09.00-18.00 saatleri arasında her saat başı Seyyid Burhaneddin Türbesi yanından hareket edecek. Ayrıca bayram süresince kurban kesim yerlerine gidecek vatandaşlar için bu bölgelere yapılan seferler arttırıldı.
 
“KURBAN KESİM YERLERİNE VETERİNER GÖREVLENDİRİLDİ”
 
Vatandaşların kurban ibadetini yerine getirmesi için şehir merkezinde 49 noktada kurban kesim yeri belirlendi. Kurban kesim yerlerinin tamamında Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilmiş veteriner hekimler bulunacak. Görevli veteriner hekimler, kesim yerlerindeki hayvanların kontrolünü yapacak ve kurbanlıkların sağlıklı ve hijyenik ortamda kesilmelerini sağlayacak. Bu arada kurban atıkları ile alakalı da Büyükşehir Belediyesi düzenli çöp depolama alanında gerekli önlemler alındı. Öte yandan kurbanlıkların kaçması halinde yakalanmaları için ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan Hayvan Yakalama Timlerine de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince eğitim verildi. 
 
ZABITA EKİPLERİ 24 SAAT GÖREVDE
 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta birimleri de vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri aldı. Bayram öncesi ve bayram süresince ana arterler ve alışveriş yoğunluğunun olduğu merkezlerde ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri ile koordineli bir şekilde aralıksız hizmet verilecek. Vatandaşlar zabıtayı ilgilendiren konularla ilgili şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 İletişim Merkezi ve Merkez Zabıta Amirliğinin 232 29 60 nolu telefonuna iletebilecekler.
 
SU VE ELEKTRİKTE MESAİYE DEVAM
 
Bayram tatili süresince su ve kanalizasyon ile elektrik konusundaki şikayetlerin olmaması için de KASKİ ve Elektrik Şirketi de önlemlerini aldı. Her iki şirket tarafından olası arızalara karşı anında müdahale ekipleri oluşturuldu.
 
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN HAYIRLI OLSUN
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ Genel Müdürlüğüne atanan Özgür Özdemir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Büyükkılıç’ın bugüne kadar yapmış olduğu örnek alt yapı hizmetlerine çok daha artan bir tempoyla devam edeceğini belirtti.
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı KASKi ziyaretinde Genel Müdürlük görevine atanan Özgür Özdemir karşıladı. Başkan Büyükkılıç, KASKİ Genel Müdürü Özdemir’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak Özdemir’in bugüne kadar çok başarılı hizmetler yapan KASKİ’yi daha iyi noktalara taşımak için gayret göstereceğinden emin olduğunu belirtti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir’i ziyaretinin ardından KASKİ Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı, ardından da KASKİ bürokratlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantılarda şehir merkezi ve ilçelerde yapılan ve yapılacak olan alt yapı hizmetleri ele alındı.
 
“ERCİYES, DÜNYANIN BİR DEĞERİ”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’te önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Yatırımcılarla Erciyes’te bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, arsa tahsis edilen yatırımcıların da bir an önce tesislerini yapmalarını istedi. Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in sadece ülkemizin değil dünyanın bir değeri olduğunu belirterek bu değeri en güzel şekilde insanlığın hizmetine sunmak için çalıştıklarını kaydetti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 7 yıl önce tahsis edilen 24 parseldeki yatırımların yapılması için yatırımcılarla bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Büyükkılıç, toplantıda tüm yatırımcıların görüşlerini aldı.
 
“ERCİYES ÖNEMLİ BİR HAZİNE”
 
Yatırımcıların görüşlerini belirtmesinin ardından söz alan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes’in bu şehrin en önemli bir hazinesi olduğunu söyledi. Erciyes’in başlı başına bir değer olduğunu; ancak Kayseri’de Erciyes’i destekleyecek diğer ürünler için de Başkan Memduh Büyükkılıç’ın önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Cıngı, “Başkanımız şehirdeki tüm turizm envanterini halkın istifadesine sunmak için çok ciddi projeler gerçekleştiriyor. Koramaz Vadisi, Kapuzbaşı Şelalesi, Hürmetçi Köyü gibi değerleri Erciyes turizmine entegre etmeye çalışıyor. Geçen yıl Erciyes’e 3 ülkeden her hafta uçak geldi. Bu sene 4-5’e çıkacak. Bu gelişmeler 10 sene sonra 30 uçak demektir. Charter seferlerle gelen turistlerin üç misli İstanbul üzerinden turist geliyor. Rusya ve Ukrayna’da Erciyes artık markalaşıyor” dedi.
 
“YATIRIMLARIN BAŞLAMASI YÖNÜNDE İRADE GÖRDÜM”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da toplantıyla ilgili değerlendirmesinde katılan tüm yatırımcılara teşekkür etti. Toplantıda yatırımcıların beklentilerini aldıklarını ve kafalarındaki soru işaretlerine cevap verdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Erciyes’in sadece Kayseri ve ülkemizin değil dünyanın bir değeri olduğunu vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Biz de bu değerin en güzel şekilde sunulması için gerekli gayreti gösteriyoruz. Sadece kayak turizmi olarak değil yaz turizmi için de Erciyes’i ön plana çıkarma yönünde gayret içinde olacağız. Yatırımcılarımızın, tesislerin yapımına başlama yönünde yüreklendiklerini ve yatırımlara başlama yönünde irade gösterdiklerini gördük. Biz de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu. BÜLTEN