Büyükşehir hayvanları susuz kalmadı

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantinaya girmek zorunda kalan ve hayvanlarını su ihtiyacını gideremeyen çiftçi Ömer Dede'nin su talebini karşılıksız bırakmadı.

Büyükşehir hayvanları susuz kalmadı

DAHA ÖNCE SU İHTİYACININ KARŞILANMAMASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Kayseri’de çiftçilik yapan ve hayvanlarını Yılanlı Dağı’ndaki yaylada otlatan 33 yaşındaki genç çiftçi Ömer Dede, koronavirüs testi pozitif çıkınca karantinaya girdi. Karantinadan dolayı hayvanlarına su veremeyen Dede, Büyükşehir'den yardım talebinde bulundu. Daha önce, daha önce hayvanlarının su ihtiyacının karşılanmadığı ve bu nedenle Japonya Büyükelçiliği ile görüşeceği iddiaları ile gündeme gelen Çiftçi Ömer Dede'nin talebi geri çevrilmedi ve Büyükşehir Belediyesi genç çiftçiye tankerle 20 ton su gönderdi.

"BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ'A MİNNETTARIM"

Çiftçi Ömer Dede, Başkan Büyükkılıç’a zor durumda bırakmadığı için minnettar olduğunu belirterek, “Yılanlı Dağı’nda hayvanlarla birlikte yaylada kalmak için gelmiştim. Geçen hafta Salı günü rahatsızlanınca test yaptırdım, pozitif çıktı. Hayvanların yanında kendi isteğimle karantinada kaldım, suyu dışarıdan alıyordum ama karantinada bulunmamdan dolayı ayrılamadım.” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç’a mesaj attığını ve anında karşılık verildiğini ifade eden Dede, “Hayvanların suyu hiç yoktu, tankın başında su bekliyorlardı. Memduh başkanımıza bir mesaj atayım dedim, olayın konusunu ve hayvanlarını fotoğrafını başkanımıza attım. Kendisi toplantıdaymış, Memduh başkan hemen talimat vermiş. Daha sonra telefonda konuştuk, Başkanımız ‘hayvanlarını da seni de susuz bırakmayız. Bayramınızı kutlarız’ diye konuştu. Ardından tankerle 20 tonluk su gönderildi.” ifadesinde bulundu.

"GURUR DUYDUM"

Çiftçi Dede, Başkan Büyükkılıç’ın bu yaklaşımı sonrası onur ve gurur duyduğunu belirterek, mutluluğunu şu sözlerle anlattı: “Arkamızda birilerinin olduğunu görmek, başkanlarımız tarafından böyle bir yaklaşımda bulunmaları nedeniyle onur ve gurur duydum. Herhangi bir su sıkıntısı çekmedik. Sıkıntımı çözdüler, başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye başkanımız Memduh Büyükkılıç’a minnettarım, beni zor durumda bırakmadı.”

Haber Merkezi