Büyükkılıç 'tan 'Aşı' açıklaması

Her yıl nisan ayının son haftasında kutlanan Aşı Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, koronavirüs ile mücadele sürecinde aşılamanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi.

Büyükkılıç 'tan 'Aşı' açıklaması

Kendisi de doktor olan Başkan Büyükkılıç, her şeyin başının sağlık, sağlığın başının da aşı olduğunu ifade ederek, “Öncelikle Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın. Kayseri’deki tablo arzu ettiğimiz seviyede değil. Sağlık çalışanlarımızı seviyoruz, onlara güveniyoruz, o fedakâr insanların yükünü hafifletmemiz lazım. Alınan tedbirlere, kurallara uymamız lazım. Bizi şu anda en önemli kurtaracak şey aşıdır.” dedi.

"KAYSERİ DÜNYAYA ŞİFA OLACAK"

Kovid-19’u hayatımızdan çıkarmak ve normale dönebilmek için devletin aşılama çalışmalarının da büyük bir hızla ilerlediğini hatırlatan Büyükkılıç, “Bu çalışmalardan en hızlı ilerleyeni, gururumuz olan Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen inaktif Kovid-19 aşısı oldu. Faz-1 aşamasında 44, Faz-2 'de 250 gönüllüye uygulanan aşının Faz-3 çalışmasına da mayıs ayında başlanacak. Bu dönemde yaygın aşılama yapılması hedefleniyor. Faz-3 ve aşının seri üretimimiz ile Kayseri olarak hem Türkiye’ye hem de dünyaya şifa olabilecek bir işe imza atmayı başaracağız.” diye konuştu.

Aşı sırası gelenlere vakit kaybetmeden aşı olmaları uyarısında bulunan Başkan Büyükkılıç, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi.

Kurumsal Haber