BÜYÜK FETÖ DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

(Özel) Haber: Şeref Kahraman  - Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davada aralarında tanıdık işadamlarının olduğu 18 sanığın yargılandığı davada bugün karar verilecek.

BÜYÜK FETÖ DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

2018’DE SUCUK FABRİKASI OLAN İŞADAMI KARDEŞLERE 10’AR YIL HAPİS

2018 yılında görülen davada Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık kardeşler Nuri ve Halil Korkmaz’a ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 10 yıl hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu sanık Mehmet Akif Gülhan’ın ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile tahliyesine karar verdi.

18 İŞADAMININ FETÖ’DEN YARGILANDIĞI DAVADA 16 SANIĞA CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Sami Gülhan, Ülkü Seçilay Selman’a ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis, Nagihan Boydak, Abdurrahman Özbahçeci, Ahmet Osman Başatlı, Davut Ünsal, Doğan Ünsal, Süleyman Ünsal, Ahmet Büyükşekerci, Osman Büyükberber ve Ömer Erdoğan’a ise ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, tutuksuz sanık Bayram Gültekin’e ise etkin pişmanlık hükümlerince 4 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Tutuksuz sanıklar Mehmet Büyükberber ve Uğur Payza ise delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme heyeti, Savcılığın tutuksuz sanıkların tutuklama talebini ise reddetti.

İSTİNAF KARARI ŞU GEREKÇE İLE BOZDU!

Yerel mahkemenin FETÖ/PDY davasında verdiği bu karar istinafa gönderildi. Karardan iki yıl sonra Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nden itiraza cevap geldi.  İstinafın, yerel mahkemenin kararında bir kısım delillerde eksiklikler olduğu gerekçesiyle usül yönünden bozdu, dosyayı yeniden yargılama yapılması için Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden karar duruşması görülecek.

4 YIL SONRA GELEN İTİRAF

Ünlü sucuk fabrikası işleten işadamı Halil Korkmaz 4 yıl sonra etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlatmıştı. Tutuklu sanık Halil Korkmaz etkin pişmanlık ifadesinde, “Daha önce sayın heyete yaşadığım olayları anlatırken şöyle bir hataya kapılmışım. gerçeklerden kaçınmışım, doğruları gizlemişim, yapmış olduğum bu hatanın mazereti olmadığını biliyorum. Artık doğru olanı yapmak istiyorum, eksiksiz anlatmak istiyorum” diyerek, 4 sayfalık dilekçe sunmuştu.