Burası da Kayseri'nin 'kahvehane' sokağı

Kayseri'de bir süre önce millet kıraathanesi açılması gündem oluştururken, kahvehanelerin merkezde öbekleştiği de gözlerden kaçmadı.

Burası da Kayseri'nin 'kahvehane' sokağı

Yoğun Burç’ta sur içindeki iş hanlarının altında sırası üzerine dizili bir çok kahvehane bulunduğu görülürken, daha çok emekli ve yaşlı vatandaşların buralarda vakit geçirdikleri dikkatleri çekiyor.
 
GÖZDE ETKİNLİK: ‘OKEY OYUNU’ 
 
Kahvehaneler ile birlikte kahvehanelerden bazıları yanında okey salonları da bulunan mekanda en gözde etkinlik okey oyunu oluyor. Kitap ve gazete okumanın çok yer bulamadığı mekanlarda, vatandaşlar günü geçiriyor. Konuya ilişkin olarak Başkan Erdoğan, seçim sürecindeki vaatlerinden olan kıraathaneleri anlatırken, kahvehane ile kıraathanenin bu yönüyle birbirinden ayrıldığını ifade etmiş, hedeflerinin vatandaşların faydalanacağı, okuma alışkanlığını kazanacağı veya okuma alışkanlığı varsa bunu sürdüreceği kıraathaneler açmak olduklarını dile getirmişti.
 
ZAMANI DEĞERLENDİRMEK YERİNE ZAMANI TÜKETMEK
 
Söz konusu kahvehanelerde vatandaşlar, zamanı değerlendirmek adına faydalı bir etkinliği çoğu kez gerçekleştiremezken, zamanı değerlendirmek yerine zaman tüketmeyi tercih etmekte. Vatandaşların kıraathane şeklinde olan kafe türü yerlerde ise ağırlıklı olarak kitap okuyarak, bilgi edinerek, düşünce üreterek zamanı değerlendirmeyi tercih etmeleri gerekmekte iken kahvehaneleri tercih etmeleri, hükümetin dikkatini çekmiş ve hükümetin buna yönelik hedefler belirlediği gözlemlenmişti.  HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ