BÜNYAN'DA BAHÇE SAHİPLERİ SU SORUNUNDAN ŞİKAYETÇİ

Bünyan'ın yukarı mahallelerinde bulunan bahçelerin bitmeyen sulama sorundan vatandaşlar şikayetçi oldu.

BÜNYAN'DA BAHÇE SAHİPLERİ SU SORUNUNDAN ŞİKAYETÇİ

Bahçe sahiplerinin yaşadığı sulama ile ilgili sorunların uzun süredir devam ettiği, bahçelerin sulanması için gerekli olan suyun, bahçe sahiplerinden kimin alacağı konusunda sıralama ile anlaşmazlık yaşanmasına neden olduğu öğrenildi.
 
SÜREKLİ VE DÜZENLİ BEKÇİ YOK
 
Söz konunu mahallelerdeki bahçelerde, sürekli ve düzenli olarak su bekçisi bulunmamasından dolayı zaman zaman bahçe sahipleri arasında sulama sırası ile ilgili anlaşmazlıklar, tartışma ve kavgaların da yaşandığı bildirilirken, bazen yetkili kurumun görevlendirdiği su bekçisinin işini gerektiği gibi yapmamasının, bazen de su görevlisi olmayışının bu duruma sebep olduğu ifade edildi. Vatandaşlar belediyeden ve yetkili kurumlardan sorunun çözümü için destek istedi.
 
BAHÇE SAHİPLERİ: “VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYORUZ”
 
Paylaştıkları görüşlerinde mağdur vatandaşlar; “Suyumuz çok ancak bu sorunlardan dolayı suyumuz yok. Yani varlık içinde yokluk çekiyoruz” derken, bahçelerde su bekçisinin sürekli ve düzenli olarak görevlendirilmesini, sulama sıralamasının iyi bir şekilde gerçekleştirilmesini, bu konudaki sorunların çözülmesini, sulama mağduriyetinin giderilerek söz konusu alanlardaki yeşilliklerin korunmasına destek olunmasını istedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ