Bünyan'da 3 mahalle atık sudan kurtuldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından yapılan çalışmalarla, Bünyan'ın, Karakaya, Hazerşah-Yeni Süksün Mahalleri atık su sorunundan kurtuldu.

Bünyan'da 3 mahalle atık sudan kurtuldu

KASKİ tarafından, 2020 yılında ihalesi yapılan 'Bünyan İlçesi Karakaya, Hazerşah-Yeni Süksün Mahalleri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerine Kanalizasyon Kolektör Hattı İmalatı' işi kapsamında çevre mahallelerin atık sularını tesise ulaştıracak olan projede sona gelindi.

Proje dahilinde birisi Karakaya Mahallesi, diğeri ise Yeni Süksün-Hazerşah Mahallelerine olmak üzere 2 adet İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisine atık suların aktarılması amacıyla Karakaya Mahallesi’nde 4 bin 50 metre, Yeni Süksün-Hazerşah Mahallelerinde ise 2 bin 300 metre olmak üzere toplam 6 bin 350 metre kanalizasyon kolektör hattı imalatı gerçekleştirildi.

"İLÇELERİMİZ GÖZ BEBEĞİMİZ"

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Her zaman söylediğimiz gibi ilçelerimiz bizim gözbebeğimiz. Bu düşünceyle en yakın ilçemizden en uzak ilçemize kadar gücümüz yettiğince ulaşmaya çalışıyoruz. Tüm gayemiz daha yaşanabilir bir ortam oluşturmak. KASKİ, Bünyan’da yaptığı yatırım ile doğal yaşamı, atık suların olumsuz etkilerinden arındıracak ve ileride oluşabilecek kirliliklerin de önüne geçecek. Bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Kurumsal Haber