Bünyan'a 'Şeker' gibi yatırım

Kayseri Şeker tarafından Bünyan'a 10 milyon 150 bin TL'ye yaptırılacak olan tarım market, pancar bölge müdürlüğü, konut ve ticaret alanlarının temel atma töreni yapıldı. Yatırımlar 24 ayda tamamlanacak.

Bünyan'a 'Şeker' gibi yatırım

Temel atma törenine, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Temel atma röreninin açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Bünyan 'da yapılan yatırımın hayırlı olmasını diledi.

24 AYDA TAMAMLANACAK

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, 2015 yılından bu yana uygun saha bulamadıkları için üzerine çalıştıkları Bünyan 'daki 10 milyon 150 bin TL maliyetli yatırımın temelini atmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Söz konusu yatırımların 24 ay içerisinde tamamlanacağını belirten Akay, “2015 yılında aldığımız bu kararın bugüne dek halen geçerli olmasına rağmen Lisanslı Depo yapabilmek için maalesef uygun bir saha bulamadık. İnşallah buradaki yatırımın bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. 2 blok halinde olan yatırımımızda, 1. blokta 10 adet dükkân ve 24 adet konut olacak şekilde bir proje gerçekleştiriliyor. 2. blokta ise bizim bölge müdürlüğümüz ve Tarım Market inşaatı gerçekleşecek. Kayseri Şeker’in Kayseri, Yozgat ve Sivas Bölgesi’nde 12 tane Bölge Müdürlüğü var. Bunların içerisinde kendisine ait binası olmayan tek yer Bünyan’dı. İşte bu yatırımla Bünyan’da bu eksikliği gidermiş olacağız. Burası yaklaşık 3 bin 400 metrekarelik bir alan ve bu alan içerisinde yapılacak Tarım Market ve Bölge Müdürlüğümüz inşallah önümüzdeki 5 aylık süre içerisinde tamamlanacak, dükkân ve konutların da 24 aylık bir süre içerisinde tamamlanmasını ümit ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon 150 bin TL gibi bir yatırım bedeli var.” diye konuştu.

ŞEKER FİYATLARINDA ARTIŞ TALEP EDİLİYOR

Öte yandan şeker fiyatları ile ilgili de açıklamada bulunan Akay, şeker fiyatlarında artma beklentisi olduğunu, bu durumun çiftçiyi rahatlatacağını söyledi. Söz konusu artışla, kuraklıktan dolayı verim düşüşü yaşayan çiftçinin rahatlayacağını kaydeden Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu verim düşüklüğünden dolayı, Hükümetimiz arpa buğday gibi ürünlerde ihtiyacı karşılayacak fiyatlar ortaya koydu ve bunları ilan etti. Pancar çiftçisi de bu çerçevede bir fiyat beklentisi içerisinde, ama pancar çiftçisinin bu fiyat beklentisinin karşılanabilmesi için şeker fabrikalarının da sorunlarının bu çerçevede çözülmesi gerekiyor. İşte bu noktada şeker fiyatlarında bir artış beklentisi var. Şeker fiyatlarının artmasıyla, şeker fabrikaları biraz daha rahat hareket etme imkânı bulursa, inanıyorum ki çiftçimizin ihtiyacını karşılayacak bir pancar fiyatı da açıklanabilecek.”

Konuşmaların ardından okunan dualardan sonra protokol tarafından temel atma butonuna basıldı.

>>İHA