Bu yıl 500 bin fidan toprakla buluşacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in ilgili bakanlığa verdiği soru önergesine verilen cevaba göre Kayseri'nin toplam orman alanı 166 bin 864 hektardan oluşuyor. 2021'de 500 bin fidanın toprakla buluşturulması planlanıyor.

Bu yıl 500 bin fidan toprakla buluşacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sorduğu Kayseri’nin orman büyüklüğü, 2020’de dikilen toplam ağaç sayısı ve 2021 yılı için ağaçlandırma çalışmaları hakkında soruya cevap geldi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SORMUŞTU

Kayseri’deki orman büyüklüğünü sorgulayan Milletvekili Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları yöneltmişti: “Kayseri ili merkez ve ilçelerinde bulunan ormanların toplam büyüklüğü ne kadardır? Kayseri yüzölçümünün yüzde kaçı ormanlık alandır? 2020 yılında dikilen toplam ağaç sayısı ne kadardır? Bakanlığınızın Kayseri ilindeki ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili 2021 yılı programı nasıldır?”

2021 YILINDA 500 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Özdemir’in vermiş olduğu soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli şöyle cevap verdi:  “Kayseri ilinin orman alanı 166 bin 864 hektar olup, il toplam yüzölçümünün yüzde 10’u ormandır. Bakanlığımızca, Kayseri ilinde 2020 yılında; 2 bin 010 hektar alanda çalışma yapılarak yaklaşık 4 milyon 226 bin sadet fidan toprakla buluşturulmuş olup bu fidanların çoğunluğu ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik (ağaçlandırma, erozyonla mücadele, bozuk orman alanlarının iyileştirilmesi, özel ağaçlandırma ve suni tensil) ormancılık tesis çalışmalarda olmak üzere bir kısmı da karayolu, köy yolu kenarı, okul, hastane, ibadethane, üniversite bahçesi ve mezarlık ağaçlandırmalarında (boylu fidanlar) kullanılmıştır. Kayseri’de 2021 yılında; 900 hektar alanda çalışma yapılarak yaklaşık 500 bin adet fidan toprakla buluşturulması planlanmıştır.”

Haber Merkezi