'Bu şehir Memduh Bey'e borçlu'

Kocasinan Belediyesi eski Başkanı Bekir Yıldız, Şükrü Karatepe, Mehmet Özhaseki ve kendisini siyasete Memduh Büyükkılıç'ın kazandırdığını söyleyerek, 'Bu şehir Memduh Bey'e borçlu' dedi.

'Bu şehir Memduh Bey'e borçlu'

Kocasinan Belediyesi eski Başkanı Bekir Yıldız, TV Kayseri’de katıldığı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın 1994 yılında Refah Partisi İl Başkanlığı yaptığı dönemde Şükrü Karatepe, Mehmet Özhaseki ve kendisini siyasete Memduh Büyükkılıç’ın kazandırdığını söyledi.

“Bizi zorla ikna etti”

Bekir Yıldız, Memduh Başkan’ın kendilerini zorlukla ikna ettiğini söyleyerek, “ Kulakları çınlasın, Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Bey'in 1994 yılında yaptığı bir tercih var. Yoksa ne Şükrü Karatepe ne Bekir Yıldız ne de Mehmet Özhaseki siyaseti zerre kadar aklından geçirmiyor ve düşünmüyor. Orası Mehmet'in de, Şükrü’nün de, Bekir'in de düşünmediği bir alan. Hiç hesap etmediği, girmek istemediği bir alan. Ama Memduh Bey ısrar etti ve üçümüzü de ikna etti. Çok zorluk çekerek ikna etti” diye konuştu.

“Oy oranının artırmak için bizi seçti”

Memduh Büyükkılıç’ın, Kayseri’de oy oranlarını artırmak için yeni simalara gerek olduğunu söylediğini belirten Yıldız, “O günkü yani siyasi partinin (Refah Partisi’nin) il başkanıydı. Onun da söylediği şuydu. Biz ölçüp tartıyoruz.Yüzde 10-12 dolaylarında oy alıyoruz. Hâlbuki yüzde 30’u yakalamalıyız. Biz yeni yüzlerle, yeni simalarla bu yüzde 30’u ancak yakalarız. Sizler de yeni simasınız.  Kayseri'de rencide olmamış sevilen insanlarsınız” ifadelerinde bulundu.

“Memduh Bey'e bu şehir borçlu”

Kayseri’de belediyecilik mantığının Memduh Büyükkılıç’tan sonra değiştiğine değinen Yıldız, “Biz ne kadar hayır dediysek de; Şükrü de, Mehmet de, ben de. Ve kader olunca kaçmak yetmiyor. Memduh Bey'e bu şehir borçlu diye düşünüyorum kısaca. Yani bir dua borcu var, bir sena borcu var, bir anma borcu var en azından. Çünkü belediyecilik mantığı ondan sonra değişti” dedi.

“Kayseri’ye mührünü vurdu”

Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’ye mührünü vurduğunu savunan Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu üç arkadaş birbiriyle elleşerek, el ele vererek başladı. Bakın 1994’ten 2024’e geliyoruz değil mi? 30 sene bu memleketin yani Kayseri'nin… Ben Kayseri'den bahsediyorum. Genel siyasetten bahsetmiyorum. Kayseri’ye mührünü vurdu. Bu Memduh Bey'in azmiyle, gayretiyle ve ısrarıyla oluşan bir durum”

>>Dilek Bayram