BU GENELGEYİ HANGİ VİCDAN KABUL EDER?

İYİ Partili Dursun Ataş, TYP kapsamında çalışan işçilerin tam kapanma tedbirleri kapsamında çalıştırılmamaları ve bu dönemde kendilerine ödeme yapılmayacak olmasını Meclis gündemine taşıdı.

BU GENELGEYİ HANGİ VİCDAN KABUL EDER?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilgili birimlere gönderilen genelgede, “TYP kapsamında çalışan işçilerin tam kapanma tedbirleri kapsamında 30 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında çalıştırılmamaları, bu dönemde çalışmayanlara İŞKUR tarafından ödeme yapılmaması ve devamsızlık haklarından düşülmemesi.” ifadelerine yer verildi. Bu genelgeye tepki gösteren Milletvekili Ataş, “Bunu hangi vicdan kabul eder?” diye sordu.


"İŞSİZLİK FONU İŞSİZLERİNDİR"

İşsizlik fonundaki paraların yine işsiz kalan vatandaşa aktarılması gerektiğini belirten Ataş, "İşsizlik Sigortası Fonu pandemi öncesinde yani Mart 2020’de 132 milyar TL idi. Fon Mart 2021 sonu itibariyle 94 milyar TL civarına geriledi. Böylece Fon varlığında pandemi döneminde 38 milyar TL azalma oldu ve fon varlığı 2015 seviyesine geriledi. Bunun yanında tam kapanma döneminde kimsenin mağdur olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsiz kalan ve kapanmadan dolayı evine gönderilen vatandaş için ise henüz bir destek programı açıklamadı. Kısacası iktidar, bu millete ‘Herkes başının çaresine baksın’ diyor. Milleti kaderine terk ediyor. İş yok, aş yok, aşı yok. Memlekette kanayan yara çok, ama bu yarayı saracak iktidar yok." diye konuştu.
Ataş, yetkililere bir an önce bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.
Kurumsal Haber