BU DA KAYSERİ VERSİYONU

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Genel Başkanları'nın Ankara'da bir araya gelmesinin yankıları hala gündemdeyken benzer bir hamlede Kayseri'den geldi. Kayseri'de Millet İttifakı'nda yer alan Parti il Başkanları ile Milletvekilleri bir masada buluştu.

BU DA KAYSERİ VERSİYONU

Her ay toplanacaklar!

İttifak İl Başkanları ve Milletvekili Dursun Ataş, Anadolu Haber’e konuşarak büyük buluşmayı değerlendirdi. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi konuşmak için CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ile henüz ittifaka girmemiş olan Deva Partisi İl Başkanları; CHP milletvekili Çetin Arık ve İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş bir araya geldi. Parlamenter sisteme yeniden geçiş süreci ile ilgili toplanılan masada, ekonomik krizden elektrik faturalarına tadar birçok konu konuşulurken toplantıdan İlk ayrılanlar milletvekilleri oldu. Toplantıyı CHP İl Başkanı Ümit Özer organize ederken il başkanları arasında ayda bir de bir araya gelme sözü verildi.

Özer: Ayda bir toplanma kararı aldık!

Toplantıyı organize eden Cumhuriyet Partisi İl Başkanı Ümit Özer, Genel Başkanlarımızın ardından biz de bir araya gelerek destek vermek istedik diyerek, “Kayseri’de bu birlik ve beraberliği sürdürmek için, ülkemiz için ne yapabilirizi konuşmak için bir araya geldik.  Bizim da ana gündem maddemiz Genel Başkanlarımızda olduğu gibi güçlendirilmiş parlamenter sistemdi. Ülkemizin artık bu karanlıktan kurtulmaya ihtiyacı var.” dedi.

Siyasi partiler olarak ortak noktalarına da değinen Ümit Özer, Konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bizim bir araya gelme sebebimiz; ülkemizi, memleketimizi düşünüyoruz. Kayseri özelindeki sorunları, Türkiye genelinde var olan sıkıntıları konuştuk. Bizim amacımız,  bu umutsuzluk ikliminden vatandaşlarımızı kurtarmak istiyoruz. Hepimizin ortak kaygısı bu. Bunun üzerine ortak bir görüş birliğine vardık. Ben diğer il başkanı arkadaşları arayarak bizlerde bir araya gelip konuşup tartışalım dedim. CHP Milletvekili Çetin Arık ile İyi Parti milletvekili Dursun Ataş’ı da arayarak sizler millet ittifakı vekillerisiniz siz de o masada bizimle birlikte olun dedim. Beni kırmadılar. Bundan sonra her ay bu toplantıyı yapmayı planlıyoruz.”

“Biz etken bir politika takip edeceğiz”

Gelecek Partisi İl Başkanı Zülküf Arslan da toplantının içeriğini Anadolu Haber’e değerlendirdi. Zülküf Arslan, Ümit özer’e kendisinin bir araya gelme teklifinde bulunduğunu söyleyerek, “CHP İl Başkanı Ümit Özer’i arayarak, “Genel Başkanlarımız büyük bir cesaret ve özveriyle bir araya gelme gayreti gösteriyorlar. Bizde aynı durumu yerelde gösterelim” dedim. Ümit Hanım çok memnun oldu. Hatta “Bu işin ev sahipliğini de ben yapayım” dedi. Kayseri’deki sıkıntılardan ziyade ülkenin genel problemlerini görüştük.” İfadelerinde bulundu.

Masada konuşulanlara da değinen Arslan, “Şu an ülkede en büyük sorun ekonomik kriz. İnsanlar evine ekmek götüremiyor. Örneğin o masada elektrik faturalarına gelen zammı, 23 dakika konuştuk. Şu anda ülkede büyük bir yolsuzluğun olduğuna biz inanıyoruz. Yoksa ülkenin kendi öz sermayesi bu ülkedeki sıkıntıları bertaraf edecek niteliktedir. Bizler muhalefet yapmak için yapmıyoruz. Keşke şu ülkede bize ihtiyaç olmamış olsaydı ama ülkede çok ciddi bir şekilde bize ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Sıkıntılarını konuşmak adına, ülkedeki problemleri halletmek, çözmek adına, var gücümüzle gayret gösterip bir araya geleceğiz. Biz edilgen bir politika değil etken bir politika takip edeceğiz” diye konuştu.

Ötekileştiriliyoruz!

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da Kayseri’de ötekileştirildiklerinin altını çizerek, “Liderlerin bir masa etrafında toplanarak, vatandaşın birbirine düşmanlığını, bölünmüşlüğü ortadan kaldırıp bunun düşmanlık üzerinden olmayacağını göstermemiz gerekiyor. Eski günlerde olduğu gibi liderlerin bir arada görüntü verebileceklerini göstermek istedik. Bizde bunu Kayseri için yaptık. Orada özetle bunları konuştuk” dedi.  

Bizler ötekileştiriliyoruz diyen Ataş, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu seçim sisteminde mutlaka ittifaklar oluşmadan yüzde 51 yakalamak, çok da zor. Cumhur İttifakı şu an 5 parti, biz de şuan için 6 tane parti görüşme yapıyor. Türkiye de bu sistemi kaldırmadı. Çok açık ve net 24 Haziran’dan bu yana Türkiye bir adım ileri değil hep geri gittiğini gördüğümüz için bu parlamenter sisteme tekrar dönüp, iyileştirip, aksayan yönlerini görüp, bunlara dönük çalışmaları tamamlayıp yeniden parlamenter sisteme dönmek adına çalışmalar yapıyoruz.  Bizler ötekileştiriliyoruz. Cumhur İttifakı’nın dışında kalan herkes ötekileştirip neredeyse millet düşmanı, devlet düşmanı, kendinden olmayan herkesi vatan haini ilan eden bir tavır içerisindeler. Bir de masada Kayseri ile alakalı  Aldığı yatırımlar, alamadığı yatırımlar, gecikmiş projeleri konuştuk.

Biz ittifakta yokuz!

Deva Partisi Kayseri İl Başkanı Metin Özkaya da bu fotoğrafta ittifak üyesi olarak değil güçlendirilmiş parlamenter sistemi destek olmak için orada olduklarının altını çizerek, “Bizim o toplantıda olma sebebimiz güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine konuşmaktı. Deva Partisi’ni de Millet ittifakı olarak nitelendiriliyor. Ancak Genel Başkanımız ali Babacan’ın da dediği gibi biz Millet İttifakı’nın hem içinde hem dışındayız. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili her yerde destek veriyoruz ancak henüz Millet İttifakı’nda yer almadık.” dedi.  

2 vekil ve 6 il başkanı, toplandık

İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman ise” İktidarın karşısında saf tutan partiler olarak Kayseri’de neler yapabilirizi” konuştuklarını belirterek, “Yani biliyorsunuz mevcut iktidarın ve cumhur İttifakı’nın tutum ve davranış üzerine o gün sayın genel başkanlarla birlikte olacaklardı. Bizde Kayseri olarak sayın genel başkanlara da yerel bazda desteğimizi verelim istedik. Bu toplantının adına Millet ittifakı demek çok doğru değil,  çünkü bazı partiler henüz Millet İttifakı’nda değiller. İktidarın karşısında saf tutan partiler olarak Kayseri’de neler yapabiliriz? Görüş alışverişi genel başkanlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek adına bizde 2 vekil ve 6 il başkanı, toplanarak gündem değerlendirmesi ve Kayseri ile ilgili özel konularla ilgili konuşmalar yaptık.” diye konuştu.  

“Genel gündem değerlendirmeleri yapıldı.”

Saadet Partisi il Başkanı Baki Coşkun da, “Bizler de burada nasıl bir işbirliği halinde oluruz? Nasıl ortak çalışma yürütürüz veyahutta genel merkezlerimizin atmış olduğu bu adımı nasıl katkı sağlarız? Genel itibarıyla bu çerçevede konular konuşuldu. Genel gündem değerlendirmeleri yapıldı.” Dedi.

Partilerin ortak açıklaması ise şu şekilde:

“Ülkemiz, liyakatten ve adaletten uzak "Ben yaptım oldu" zihniyeti nedeniyle çok kaybetti. Hukuk yara aldı, demokrasi yara aldı, ekonomi yara aldı. Değerlerimiz hiç edildi, kazanımlarımız yok sayıldı. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar arttı. Yetmedi!

Şimdi de yıllardır lüks içinde saray sefası sürenlerin, zam zulmü tavan yaptı ve sabır taştı.

Ülkeyi karanlığa sürükleyen, vatandaşımızı  çaresizliğe, yoksulluğa, umutsuzluğa hapsetmek isteyen tek adam sistemine, yani bu kötü gidişe dur demenin artık zamanı geldi.

Bu uğurda kıymetli Genel Başkanların bu tarihi buluşması özlenen Türkiye’nin hoşgörü tablosu, kardeşliğin, umudun yol haritasıdır.

Evet, bizler de Kayserimiz'de özlenen Türkiye için birardayız. Ortak paydada buluşarak, ülkemizi bu karanlıktan çıkarıp, aydınlığa taşımakta kararlıyız.

Ötekileştiren değil, birleştiren...

Kutuplaştıran değil, ülke için buluşturan...

Ayrıştıran değil kucaklayan...

Gerginlikten değil, sevgiden beslenen...

Saygıyı hep ön planda tutan...

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i de milletimize ve gelecek nesillere adalet, barış, refah ve huzur getirmesi inancıyla hayata geçirmeyi taahhüt eden bu anlamlı yürüyüşe Kayseri'den de gönülden destek veriyoruz.

Ve biliyoruz, bu özlenen buluşma ve atılan bu tarihi adım ülkemiz için, milletimiz için güzel günlerin habercisi...

#Başaracağız.

Hep birlikte başaracağız...

#Kayserihepimizin”

>>Dilek Bayram