'Borçları artıyor, vatandaş hacizle karşı karşıya'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kötü giden ekonomi nedeniyle işsizliğin ülkede her geçen gün arttığına dikkat çekti. Ataş, 'İnsanlar işsiz, tencereler kaynamıyor, faturalar ödenemiyor, okullar açıldı, kış geliyor, giderler artıyor. Bu düzen böyle gitmez, gitse de sürdürülemez' dedi.

'Borçları artıyor, vatandaş hacizle karşı karşıya'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” üzerine parti grubu adına söz aldı.

İşsizliğin önemli bir sorun olduğunu ifade eden Ataş, buna karşı iktidarın gerekli önlemleri almadığını ve uygulamalarıyla işsizliği daha da arttırdığını söyledi. Ataş, “Ülkemizin en büyük problemlerinin başında iktidarın sığ düzenlemelerle azaltacağını sandığı işsizlik gelmektedir. Ekonomimizin kötü gidişatıyla işsizlik rekor seviyelere çıkmıştır. İktidar suni gündemler oluşturarak ekonomik gerçekleri ve işsizliğin geldiği vahim durumu gizlemeye çalışmakta, gerçekleri konuşanı hain ilan ederek gerçeklerin kamuoyunda konuşulmasını engellemektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, “İşsizlik rakamları hiç de TÜİK’in açıkladığı gibi değildir. TÜİK tarafından 4 milyon 227 bin kişi olarak açıklanan işsizlik sayısı gerçeği yansıtmaktan çok uzaktır” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: “Nisan 2020’den bu yana uygulanan işten çıkarma yasağı nedeniyle rakamlar gerçek tabloyu yansıtmamaktadır. Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeneği alanlar bu verilerde dikkate alınmamıştır. Bugüne kadar 3 milyon 500 bin kişi kısa çalışma ödeneği, 1 milyon 900 bin işçi de ücretsiz izin ödeneği almıştır. Gerçekte açıkça işsiz olan bu vatandaşlarımızı TÜİK işsiz saymamaktadır. Üniversite mezunlarının iş arama süreleri de uzamaktadır. Bir yıldan fazla süredir iş arayan üniversiteli sayısı son bir yılda 191 binden 217 bine çıkmıştır. Yeni mezunlar KYK borçlarını ödeyemiyor, yükselen faizler nedeniyle borçları artıyor, hacizle karşı karşıya kalıyorlar.” Kurumsal Haber