BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ TEDİRGİN

Kayseri'de son günlerde ölümle sonuçlanan trafik kazaları, bisiklet sürücülerini bir yandan üzerken diğer yandan da tedirgin ediyor. Bisiklet sürücüleri, trafikte araç sürücülerinin bisikleti de taşıt olarak görmelerini isterken, yetkililerin bisiklet yolu konusuyla acilen ilgilenmesini talep ediyorlar.

BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ TEDİRGİN

ERZAKLARINI EVİNE GÖTÜREMEDİ

20 Ekim’de Kocasinan ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde M.A.K. yönetimindeki otomobil, bisiklet sürücüsü 35 yaşındaki Süleyman Ş.’ye çarptı. Bisiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, bisikletinde taşıdığı ve etrafa yayılan erzakları görenlerin yüreğini sızlattı.

 

11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜ KAHRETTİ

17 Ekim’de de elim bir bisiklet kazası yaşanmıştı. Talas ilçesi Endürlük Mahallesi'ndeki Endürlük Caddesi'nde meydana gelen kazada anne ve babasının yanında bisiklet süren 11 yaşındaki Yasir K.’ye T.Ç.'nin kullandığı otomobil çarptı. Minik Yasir olay yerinde hayatını kaybederken yakınları kahroldu.

 

İKİ AY ÖNCE DE BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ ÖĞRETMEN KAZADA ÖLMÜŞTÜ

Yine 13 Ağustos günü Talas ilçesinde M.Ö'nün kullandığı otomobil, bisiklet sürücüsü öğretmen Cafer H.’ye çarpmış, çarpmanın etkisiyle yola savurulan bisiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetmişti.

 

BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ UYARIYOR

Yaşanan bu üzücü kazaların ardından bisiklet sürücüleri hem tedirgin hem de trafikte bilinçli olunması çağrısı yaptılar. Bisiklet sürücüsü bir vatandaş, “Araç sürücülerinin artık bizi bir taşıt olarak kabullenmesi gerekiyor. Çoğu, bizi ulaşım aracı olarak görmüyor ve bu üzücü kazalar meydana geliyor. Sadece araç sürücüleri değil, bisiklet sürücüleri de trafikte çok dikkatli olmalı. Bisiklet sürücüleri de olası kazalara karşı kask, eldiven ve sensörlü ışıklar gibi önlemleri almalılar. Ayrıca yetkililere de buradan bisiklet yolu konusunda çağrımız yinelemek isteriz. Bu lüks değil, kesinlikle Kayserimize yakışacak acil bir ihtiyaçtır.” şeklinde konuştu.

 

“BİSİKLET FARKINDALIĞI DEVAM ETMELİ”

Kayseri’de yerel yönetimlerin bisiklet farkındalığı açısından bir çok çalışma yapılmasını takdir ettiklerini ifade eden bisiklet sürücüsü, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması, bisikletlilerin haklarını tanımak, bisikleti kent ulaşımında yok saymak yerine normalleştirmek ve güvenli, sağlıklı ulaşım için yerel yönetimlerin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte farkındalık oluşturmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

HABER: SELMA KÖSEDAĞ