BİR 'YILDIZ' DAHA KAYDI...

Kayseri Amatör futbolunun üretken kulübü Ağırnas Şimşekspor'un kuruluş yıllarında başarıyla forma giyen, ele avuca sığmaz forvet oyuncusu Mehmet KOTİL (72 ) yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da vefat etti ve aramızdan ayrıldı.

BİR 'YILDIZ' DAHA KAYDI...

Futbola gayrifedere Altınyıldız takımında başlayan ve 2. Amatör Küme’nin kuruluş aşamasında Futbol İl Temsilciliği ve Beden Terbiyesi Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen Deneme Ligi’nde  gösterdiği üstün performansla tüm futbolseverlerin takdirini kazanan  Mehmet Kotil, önce gayrifedere turnuvalarda yer alan  ama daha sonra federe olup Kayseri Amatör 1. Ligi’nde yer almaya başlayan Ağırnas Şimşekspor’a (günümüzde Kocasinan Şimşekspor)  geçti.

Sarı-siyahlı takımda uzun yıllar görev alıp , attığı harika çalımları ve golleriyle rakip defansların korkulu rüyası olan Mehmet Kotil, sonrasında İstanbul’a göçüp ticarete atıldı.

‘VEFA GÜNÜ’ BULUŞMALARI…

Ağırnas Şimşekspor kulübünün geçmişte kulübe hizmet eden yönetici, antrenör ve futbolcuları bir araya getirmek için organize ettiği ‘geleneksel Ağırnas Şimşeksporlular Vefa gününe’  İstanbul’dan gelerek katılan Kotil, hem eski takım arkadaşları ve spor dostlarıyla hasret giderir hem de esprileriyle ortalığa neşe saçardı. Kotil, okul yıllarında Lise takımında da forma giymişti.

ARKADAŞLARINI ÜZDÜ…

Bir yıldır sağlığı hayli bozulan Mehmet Kotil, çeşitli tıbbi müdaheleye maruz kalmış ve sonunda sesini zor duyurur hale düşmüştü. İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonu vefat ederek aramızdan ayrılan  Kotil’in cenazesi sevenlerinin omuzunda ebedi istirahatgahına defnedildi.

Eski takım arkadaşı olan ve İstanbul’da bulunan  Mehmet Şirvani, Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Ağırnas Şimşekspor camiasını temsilen cenaze törenine katıldı.  Başta o  dönem birlikte forma giydiğ, sonrasında i Kayserispor’da da  teknik direktör olarak görev yapan Fehmi Kuş  ve kaptan  Gıyasi Tokoğlu olmak üzere tüm eski takım arkadaşları da kederli ailesine ailesine telefon edip baş sağlığı dileklerini ilettiler.

Kuruluş aşamasından bugüne Ağırnas Şimşekspor’a futbolcu, antrenör, şimdi ise Genel Koordinatör olarak hizmet eden Fehmi Kuş, Mehmet Kotil’in yaşamını yitirmesinin kendilerini çok üzdüğünü belirterek  duygularını ‘ Bizde oynadığı uzun süre içinde takımın itici gücü ve neşe kaynağıydı. Harika çalımlar atar, adeta defans oyuncularının başını döndürürdü.  Son 2 yıldır yakalandığı hastalıktan dolayı bir türlü düzelmedi.Tıbbi müdahalelere maruz kaldı.  Sonuçta da geçtiğimiz hafta sonu  aramızdan ayrıldı. Ağırnas Şimşekspor camiası olarak onu yaşadığımız süre içinde asla unutmayacağız. Mekanı cennet olsun. Bu vesile ile kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine de baş sağlığı ve sabırlar diliyorum…’ diye dile getirdi.

>Spor servisi
Fotoğraflar: Bekir DEMİRAĞ