Bir yılda 109 kitap okudu

57. Kütüphane Haftası'nda, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nden bir yılda 109 kitap ödünç alarak okuyan 53 yaşındaki öğretmen Fahri Oğuz Alakuş, ödüllendirildi.

Bir yılda 109 kitap okudu

“OKUMAYA DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

57. Kütüphane Haftası’nın 29 Mart’ta başladığını ve 4 Nisan tarihine kadar devam edeceğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, düzenledikleri etkinlikler kapsamında, çok kitap okuyan kütüphane üyelerini ödüllendirdiklerini söyledi. Bu kapsamda, bir yılda 1098 kitabı kütüphaneden ödünç alan öğretmen Fahri Oğuz Alakuş’u ödüle layık bulduklarını dile getiren Dursun, “Fahri Oğuz Alakuş öğretmenimiz bir yılda kütüphanemizden 109 kitap ödünç almış ve bunun yanında bireysel kitap alarak bu sayıyı 230’a çıkarmış. Bu bizi çok mutlu etti. Kendisini tebrik ediyoruz ve okumaya devam etmesini istiyoruz. Öğretmen olması hasebiyle aynı kitap sevgisini öğrencilerine de aşıladığını biliyoruz.” dedi.

ARADIĞINI BU KÜTÜPHANEDE BULDU

Alakuş ise açıklamasında, lise yıllarından bu yana okumaya düşkün olduğunu, öğrencilerine de bu alışkanlığı kazandırmaya gayret ettiğini kaydetti. Alakuş, “Okuma alışkanlığını öğrencilerime kazandırma konusunda örnek olmaya çalışıyorum. Sözden ziyade yaptıklarımız ve davranışlarımızla önce örnek olmalıyız. Onları da teşvik etmeye çalışıyorum. 24 yıllık öğretmenim ve 53 yaşındayım. En çok edebiyat, psikoloji, felsefe, mitoloji gibi hemen hemen her türden kitapları okumaya çalışıyorum.” diye konuştu.

İHA