BİR DEVİR KAPANIYOR

(ÖZEL) Haber: Ekrem Nazlı – Toplu taşıma kartlarına HES kodu eşleştirmesi yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kişiselleştirme özelliği bulunmayan kağıt biletleri tamamen kaldırdı. 

BİR DEVİR KAPANIYOR

Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından da, elektronik biletlere HES kodu eşleştirmesi yapılması kararı alındı. Elektronik biletlere eşleştirme yapılırken, kişiselleştirme özelliği bulunmayan kağıt biletlere ne olacağı merak konusuydu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kağıt biletlerin tamamen kullanımdan kaldırıldığı ifade edildi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu da, kararın geç kalınmış bir karar olmadığını belirtti ve “Kağıt bilet kullanım oranı zaten düşüktü. Vatandaşlarımızı elektronik kart kullanımına ve HES kodu ile eşleştirme yapmasına yoğunlaştırmak istemiştik.” dedi.

"KULLANIM ORANI YÜZDE 2'Dİ"

Kağıt bilet kullanım oranlarının yüzde 2 olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Günde 6 bin biniş oluyorsa ve bu binişlerde bir kişi iki defa kullanım yapmış olsa diyelim günde 3 bin civarı bir rakam görünüyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızı en başından itibaren toplu taşıma kartı kullanımına yoğunlaştırmak istedik. Önceliğimizi kartlı binişe verdik.” diye konuştu.

ŞEHİR DIŞINDAN GELENLERE ÖZEL DÜZENLEME YAPILACAK

Kağıt biletlerin 1 Aralık’tan sonra kullanımdan kaldırılmasının ardından 45 adet kağıt bilet satan bayiye de elektronik kart dağıtımı yapılacağını dile getiren Gündoğdu, şehir dışından gelecek olup toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar için de kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılacağına dikkat çekti. Gündoğdu, “Kayseri bilindiği üzere Şehir Hastanesi ve Üniversite Hastanesinden dolayı bölgeye hizmet veren bir şehrimiz. Terminalde de, havalimanında da yoğunluğu fazla olan bir şehriz. Buralara gelip şehir merkezi, hastane ya da başka alanlara gitmek isteyen vatandaşlarımızın da, elektronik bilete kolay ulaşabilmeleri konusunda bir çalışma yapacağız. Nasıl ki örneğin İstanbul’a gittiğimizde İstanbul kart alıyoruz, Kayseri’ye gelen vatandaş da kartını alacak ve seyahatini öyle sürdürecek. İnşallah bir sıkıntı yaşamayacağız ve sıkıntıyı birlikte göğüsleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.