BİLLUR: 'BİR GÜN DEĞİL HER GÜN KAHVE'

Uluslararası Kahve Günü'nde görüşlerini aldığımız Kayseri'nin yerli marka kahvecisi Billur Kahve sorumlusu İlhan Billur, 'Yılda bir gün değil, her gün iki fincan kahve sağlığa faydalı' dedi.

BİLLUR: 'BİR GÜN DEĞİL HER GÜN KAHVE'

Toplumda bir çok kişi tarafından bilinmeyen ve 2015 yılından itibaren kutlanmaya başlanan Uluslararası Kahve Günü’nde bilgilerini aldığımız Kayseri’nin yerli kahve markası Billur’un sorumlularından İlhan Billur, halkın Kahve Günü’nü kutlayarak kahvenin faydalarını sıraladı. 
 
“İÇERİSİNDE DOMATES KADAR KANSER ÖNLEYİCİ ANTİOKSİDAN VAR”
 
Kahve Günü’nde konuşan Billur, kahvede domates kadar kanser önleyici olarak bilinen antioksidan bulunduğunu dile getirerek şunları aktardı; “Kahve sağlığa çok faydalı bir gıdadır. İçerisinde domates kadar antioksidan ihtiva ediyor. Ayrıca kalbin en büyük destekçisidir. Kalp hastalarına doktorların verdiği kafein ilacı kahveden üretilmektedir. Zihni açıcı ve insanı canlandırıcı özelliğe de sahiptir. Üniversite sınavına girecek olan öğrencilere tane kahve yedirilerek zihnin daha açık olması sağlanmaktadır. Yine aynı şekilde yorgunluk giderici bir gıdadır. Herkese günde 2 fincan kahve içmesini tavsiye ediyorum. Yılda bir gün değil, her gün iki fincan kahve sağlığa faydalıdır.”  HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ