'Ben gencim bana bulaşmaz' demeyin!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 'Tüm öğrenci arkadaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Ben gencim, bana bulaşmaz, bir araya geleyim, arkadaşlarım ile bir arada olayım gibi bir yaklaşımı benimsememeleri gerekiyor. Bu dönem birbirimizle uzaktan ilişki kurmamız gerekiyor' dedi.

'Ben gencim bana bulaşmaz' demeyin!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, tercih sürecinin tamamlanması ve öğrencilerin üniversitelere kayıt işlemlerinin başlaması sonrasında korona virüs sürecinde eğitimlerin genelinin uzaktan yapılması gerektiğini belirtti. En çok merak edilen tıp fakültelerinin eğitimi konusunda da kendi fakültelerinde uzaktan eğitimi tercih edeceklerini aktaran İlhan, salgınların dinamik süreçler olduğunu ama şu an için yüz yüze eğitim düşünmediklerini belirtti.

Uzaktan eğitim alacak öğrencilerin bu süreç içerisinde dışarıda fazla yoğun ortamlarda bulunmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. İlhan, “Tüm öğrenci arkadaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Ben gencim, bana bulaşmaz, bir araya geleyim, arkadaşlarım ile bir arada olayım gibi bir yaklaşımı benimsememeleri gerekiyor. Bu dönem birbirimiz ile uzaktan ilişki kurmamız gerekiyor. Fiziki mesafeye mutlaka uymamız, maskemizi de mutlaka takmamız gerekiyor ki korona virüsten korunalım. Belki gençlerimiz asemptomatik geçirebilirler. Belirti göstermeden daha hafif şekilde hastalığı geçirebilirler. Ama sevdiklerine, büyüklerine, sevdiklerinin büyüklerine geçirebileceklerini düşündüğümüzde öğrenci arkadaşlarımızın da daha dikkatli olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. >İHA