BBS NİRVANA İLE YENİ BİR EĞİTİM MODELİ

Danismanim.Org destek olduğu eğitimde iyi örnekler projesi kapsamında BBS Eğitim Kurumları yetkilileri ile bir araya geldi.

BBS NİRVANA İLE YENİ BİR EĞİTİM MODELİ

Kurum yetkilileri yeni eğitim sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşleri yer verdi:
BBS Eğitim Kurumları Kayseri’de 10 yıldır hizmet veren köklü bir eğitim kurumudur. Hali hazırda toplam 3 şube ile her yıl yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü BBS Eğitim Kurumlarında, tek dershanede tüm eğitim sınıflarına hizmet vermek yerine farklı şubeler ile YKS ve LGS öğrencilerine ayrı binalarda hizmet verilmektedir.

12. sınıf veya mezun grupta YKS ye hazırlanan öğrenciler bir taraftan 9., 10., 11., ve 12. Sınıf müfredatını 1 yıl içerisinde tekrar öğrenmeye çalışıyorlar, diğer taraftan da zaten bildikleri konuları “öğrenmek !” için de kurslara gidiyorlar. Bu durumun ciddi bir kaynak israfı oluşturuyor. Bireyselleştirilmemiş programların öğrenciyi başarıya götürmesi oldukça zor" dedi.

BBS Eğitim Kurumları yetkilileri, Kayseri’de BBS NİRVANA ile yep yeni bir eğitim modeline geçtiklerini belirterek, uyguladıkları sistemde öğrenciyi tüm derslerin tüm konuları için çağırmadıklarını, öğrencilerin sadece eksikliğini hissettiği konular için BBS NİRVANA’ya geleceğini ve öğrenciye öğrendiklerini pekiştirmek için zaman kalacağını belirtti.

Kurum yetkilileri, " Eski dershanecilik sisteminde öğrenci, örneğin zaten netlerinin iyi olduğu tarih coğrafya gibi dersler içinde dershaneye gelmek zorunda kalıyor. Hatta gelmediğinde öğrenciniz derse gelmedi diye velisine bilgi vermek zorunda kalınıyordu. BBS NİRVANA’nın ayrıcalığı ise tam burada başlıyor ders bile değil, öğrenciye konu seçtirerek ilerliyor. Öğrenci ihtiyacı kadar konuyu ihtiyacı kadar öğreniyor ve eksiklerine yoğunlaşabiliyor. BBS NİRVANA öğrenciye “Sen eksiğini bil ve bunun için yardım iste. Bizde sana o konularda destek olalım” diyor.

Bu anlayış hem öğrenme yükümlüğünü tekrar öğrenciye veriyor hem de öğrencinin kendini analiz becerilerini geliştiriyor. Ayrıca veli için maddi bütçe anlamında da büyük bir israfın önünü kesiyor.

Her yıl 2 milyonun üzerinde adayın katıldığı YKS de üniversite adayları iyi bir gelecek için yarışıyorlar. Daha yenilikçi projeler ile rekabetin bu kadar yoğun yaşandığı bu sistemde kurs merkezlerinin kendilerini revize etmeleri ve eski alışkanlıkları bırakmaları artık elzem oldu." diye açıklamalarda bulundu.