Başkanlardan kandil mesajları...

Kayseri'nin önde gelen isimleri Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkanlardan kandil mesajları...

Büyükkılıç'tan 'Mevlid Kandili' mesajı


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa sevgi ve rahmet getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Başkan Büyükkılıç, Mevlid Kandili mesajında “Bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getiren en son rahmet elçimiz, Hz. Peygamberimiz (S.A.V)’in doğumunun olduğu bu manevi günde Mevlid Kandili’ni idrak etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Bu mübarek günde peygamberimizin yüce ahlakını anlamaya ve anlatmaya çalışmanın önemine işaret eden Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti: “Allah Resulü efendimiz, bütün insanlık için huzurun, merhametin, adaletin, şefkatin rehberidir ve hakkın, hakikatin, merhametin yolunda olanların şahididir. Bizler de kalbimizdeki Peygamber sevgisini, bu mübarek günde ve hayatımızda Peygamber ahlakına dönüştürerek yaşayalım. Sevgili Peygamberimizin hayatını anlamaya ve anlatmaya çalışalım. Bizler de devletimizin ve milletimizin hizmetindeyken, bu şahitlik yolunda olmaya dua ediyor ve gayret gösteriyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda hakkı ve hakikati gözetme noktasına çok dikkat ediyoruz. İşte bu yüzden mübarek gecenin Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını canı gönülden istiyorum. Bütün İslam aleminin ve Kayserili hemşerilerimizin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bütün insanlığa sevgi ve rahmet getirmesini temenni ediyorum. Bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (S.A.V) salat-u selam ile yad ediyor, şefaatine nail olmayı diliyorum.”
Başkan Büyükkılıç, alemlere rahmet olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü olan Mevlid Kandili’nin Kayseri’deki tüm camilerde korona virüs tedbirleri kapsamında salavatlarla idrak edileceğini sözlerine ekledi.

*******************

Palancıoğlu'ndan Mevlid Kandili mesajı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak tüm İslam âleminin mübarek gecesini tebrik etti.
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, mesajında şunları söyledi: "İslam dünyasında, Peygamber efendimizin dünyaya geldiği gece Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Bu mübarek geceye bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Peygamber Efendimiz, Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamberdir. O, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır. Bu önemli gecede ellerimizi semaya açalım, barış için, insanlığın güzel yarınları için dua edelim, günahlardan olabildiğince kaçalım. Tutum ve davranışlarımızı O’nun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirelim. Rabbim bu mübarek gecenin hürmetine tüm insanlığa barış, huzur ve sıhhati hakim kılsın. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun."

**********************

Çolakbayrakdar’dan Mevlid Kandili mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in, dünyayı teşrifleriyle kainata; huzur, barış, mutluluk ve rahmet getirdiğini söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, kainata rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’ in varlık alemini şereflendirdiği zaman diliminin Mevlid Kandili olarak kutlandığını hatırlatarak, Mevlid Kandili’ni iyi değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. Başkan Çolakbayrakdar açıklamasında, “Peygamber Efendimiz (S.A.V) insanlığa huzur ve mutluluk reçetesi getirmiş ve geleceğe de örnek olmuştur. Mevlid Kandili, kutlu bir gecedir. İnsanlık, Hazreti Peygamber’in reçetesine her geçen gün daha çok ihtiyaç duymaktadır. Bu vesileyle Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecenin; vatanımıza, milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam Alemine; sağlık, mutluluk, bereket ve huzur getirmesini Yüce Rabbimiz’ den niyaz ederim” ifadelerine yer verdi.

*************

BAŞKAN YALÇIN’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin insanlık tarihinin en önemli olayı olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın, “O’nun gelişiyle birlikte insanlık karanlıktan aydınlığa, dalaletten hidayete ermiştir. İnsanlığın huzur ve saadet tarihi yeniden yazılmaya başlanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Mevlid Kandili’nin aynı zamanda dua saati de olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın mesajını şu şekilde tamamladı: “Hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, bu hayırlı gecenin başta ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.”

*************

Başkan Serkan Tok, Mevlid Kandilini kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tok, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifi nedeniyle kutlanan Mevlid Kandilini tebrik etti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anmak, onu anlamak bütün insanlığın aramış olduğu huzur ve barışın, kardeşlik ve sevginin temel adresi olduğunu belirten MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, “Yüce Allah’ın alemlere rahmet olarak gönderdiği, iki cihan güneşi, ahlak ve iman kalesi Efendimiz Hz. Muhammed’in yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz. Efendimizin izinde kutlu nasihatleriyle huzur buluyoruz. Nuruyla insanlığı aydınlatan, örnek hayatıyla güzellikleri öğreten Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği bu gecenin feyzinin kalpleri kararanların tövbe etmesine vesile olmasını diliyorum. Efendimizin her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz hadislerini ve tebliğlerini tekrar hatırlamalıyız. Bu anlamlı güne erişmenin huzuru ve mutluluğu ile Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, Cenabı Allah’tan sağlık, afiyet ve başarı diliyorum” ifadelerine yer verdi.


************

“İnsanlık tarihinin en şerefli olayıdır”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gülsoy mesajında, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.
Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevginin ve sevgililerin en şereflisi Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Onun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek gerekir. Bu nedenle Mevlid Kandili O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Her bakımdan kıvranan insanlığa, verdiği mesajlarla sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz, günümüz insanına da kurtuluş reçetesini en güzel örnekleriyle vermiştir. Müslümanlar olarak Mevlid-i Nebi haftasında sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Maneviyata her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan şu günlerde, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların bertaraf edilmesi, İslam dünyasının birliğini beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesine vesile olması dileğiyle, tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum. Mevlit Kandilinin tüm dünyaya önce sağlık, ardından da barış, bereket ve huzurlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

******************

Hacı Ali Doğan: Kandilimiz mübarek olsun

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Doğan, Hz. Muhammed’in adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak insanlığa kazandırdığı, hak ve adalet gibi değerlere, günümüz insanının daha fazla ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Mevlid Kandili’nin Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına geldiğini söyleyen Doğan, “İnsanlığın yaşadığı anlam bunalımından, çırpındığı manevi buhrandan ve İslam Alemi'nin içine düştüğü istikrarsızlık sarmalından, kurtuluşun uzaklarda değil; hepimizin pırıl pırıl işlemelerle sarıp bir mücevher gibi esirgediğimiz Kuran-ı Kerim'in hikmetli sayfalarında ve tebliğin kılavuzu olan, sevgili Peygamberimizin aziz hayatında arayıp bulmamız gerektiğine canı gönülden inanıyorum. Mevlid Kandili'nin aydınlığında, Cenab-ı Hak bizi samimiyetten uzaklaştırmasın, ihlaslı olmayı, muhsin bir şekilde yaşamayı cümlemize nasip etsin. Efendimizin şefaati aziz Türk Milleti’nin, kıymetli hemşehrilerimin, kahraman şehitlerinizin ve vefakar dava arkadaşlarımın üzerine olsun. Mevlid kandilimiz mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

*************

Nursaçan'dan ‘Mevlid Kandili’ mesajı

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nursaçan’ın mesajı şu şekilde: “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrif ettiği gece olarak kutladığımız Mevlid Kandili, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın daha da pekişmesine - güçlenmesine vesile olacak en değerli gecelerdendir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm hemşerilerimizin mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah’tan diliyorum.”