Başkan Palancıoğlu 'Esnaf Masası ile çözümün merkezi olacağız'

KAYSERİ MELİKGAZİ Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, esnafların dilek, talep ve yaşadıkları sorunların belediye bünyesinde kurulacak 'ESNAF MASASI' aracılığı ile çözüme bağlanacağını söyledi.

Başkan Palancıoğlu 'Esnaf Masası ile çözümün merkezi olacağız'

Her gün ayrı bir gölge veya çarşı esnaflar ile bir araya gelerek sohbet eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İletişim kopukluğunun yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu bu neden ile esnaflar ile İletişimi etkili bir hale getireceklerini kaydetti.
 
Bir bölge şehir olmasının avantajları bulunduğunu ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu “Esnafımızın sorunlarını çözecek, bir arabuluculuk gibi hizmet verecek, aynı zamanda esnafa vizyon katacak, yeni yatırım ve ticaret alanlarıyla ilgili yön verecek, kişisel bakımdan satış ve pazarlamaya kadar çeşitli eğitimler verecek bir esnaf masası kuracağız. Esnaf Masası Devlet destekleriyle ilgili bilgiler de verecek. Esnaflarımızın sorunlarını, esnaftan gelen bilgi ve önerilerin ışığında çözeceğiz. Esnafımızı etkileyen ana sorunlar var ulaşım ve otopark gibi. Bunları acilen masaya yatırıp kent merkezlerini canlandıracağız" dedi.
 
Melikgazi’nin kaderini değiştirecek ticaret ve esnaf erbabının Kayseri ekonomisinde büyük bir ağırlığı olduğu dikkat çeken Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, esnafa yapılacak destek ticareti artıracağını ve üretime destek olacağını sözlerine ekledi.
 
“Komşu ilçe belediyeler arasında hizmette bütünlük önemli”
        
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu, ziyarette bulunarak “Hayırlı Olsun” dedi ve şehir hizmet bütünlüğü açısından yatırımları değerlendirdiler.
 
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar “Kayseri şehrini adeta paylaştığımız, Melikgazi ilçemizin değerli Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret ederek hem hayırlı olsun temennisinde bulunduk, hem de ortak yapılacak olan hizmetleri değerlendirdik.” diye konuştu.
 
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ise Başkan Çolakbayrakdar'a ziyareti için teşekkür ederek “İlçeler arasında hizmetler birbirini tamamlamaktadır. Çünkü birçok mahalleyi bir cadde veya sokak ayırmaktadır. Amaç Kayseri, hizmet odağı Kayserililer olunca belediyeler arasında dayanışma ve ortak çalışmalar önem arz etmektedir. Ziyarette bulunan Başkanımızın ilçesi bizim bölgemizdeki mahallelerle komşu belediyedir. Komşu ilçeler arasında hizmette bütünlük önemlidir. Ulaşım ağı, temizlik, imar planları, ilaçlama gibi hizmetler de bütünlük sağlanması şehir için önemlidir. Melikgazi Belediyesi olarak her zaman komşu ilçelerimiz ile dayanışma ve uyum içerisinde birlikte projeler üreterek çalışıyoruz. Çünkü amaç bir olunca projelerin uygulanmasında başarı sağlanıyor.” şeklinde konuştu.
 
“Yeniköy, yatırımlarımız ile bir cazibe merkezi oluyor”
 
Yeniköy Mahallesi Takva Camii’nde kılınan teravi namazı sonrası cami cemaatine ağız tatlılığı olarak tatlı ve çay ikramında bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, mahalle halkı ve esnafı ile sohbet ederek, belediye çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Yeniköy Mahallesi’nin ilçenin en düzenli, en huzurlu semtlerinden birisi olduğunu belirten Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Bu akşam Yeniköy mahallemizin gönül dostu, bizlere her zaman destek olan sakinleri ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Yeniköy sosyal donatıları, parkları, kapalı semt pazar yeri, sosyal tesisleri ile ilçemizin cazibe merkez olan mahallelerinden bir tanesi. Elbette Yeniköy gelişiyor ve büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. 2019 yılı içerisinde planlamasını yaptığımız çalışmalarla mahallemiz daha da güzelleşecek ve gelişecek.” diye konuştu. BÜLTEN