'Başkan oldu başıma gelmedik kalmadı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Arslan, aynı zamanda amcasının oğlu olan Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan hakkındaki iddialarını basın mensupları ile paylaştı. Mehmet Arslan, 'Ayhan Arslan Belediye Başkanı olduktan sonra başıma gelmedik kalmadı.' dedi.

'Başkan oldu başıma gelmedik kalmadı'

Mehmet Arslan, Belediye Başkanı Ayhan Arslan hakkındaki iddialarını, CHP İl Başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda dile getirdi. Akkışla ile Kululu arasında ailelerine ait tapulu ahırları olduğunu ve ahırın etrafından 44 bin 810 metre kare hazine arazisi bulunduğunu ifade eden Mehmet Arslan, buradaki hazine arazisini 2005'ten bu yana kullandığını, 2008'den bu yana da araziye ecrimisil bedeli ödediğini söyledi. Ayhan Arslan'ın, 2019'da belediye başkanı olduktan sonra, söz konusu araziye, kendisi ecrimisil ödemesine rağmen, fidanlık yapmak için harekete geçtiğini kaydeden Mehmet Arslan, konuyla ilgili şu iddialarda bulundu:

"Ben bugüne kadar bu araziye  8 bin 200 TL ecrimisil ödedim. Bu arazinin içerisine 3 tane köpek kulübesi, tavuk kümesi ve 30 metre kara çoban barınağı yaptım. Bu alana malzeme saman koyuyordum. Dışarıdaki zararlı hayvanlardan ve bizim hayvanların dışarıya zarar vermemesi için tel çit çektim. 16.03.2018 tarihinde Mal Müdürü 'Satış iste burayı sana satalım' dedi. Aynı gün ben başvuru formu ile satış istedim. 18.08.2018 tarihinde Mal Müdürlüğü bana  'Satış şartları oluşmadığı için satış yapamıyoruz' dedi” şeklinde konuştu.Ahırın yapımından bu zamana kadar 5 tane Belediye Başkanı geldi geçti hiç birinin aklına gelmemiş Mehmet Arslan’ın 16 yıldır kullandığı taşlı, kayalık, bayır yerde fidan üretim tesisi yapmak. Ama 31.03.2019 Yerel Seçimlerinde AKP’den seçilen Belediye Başkanı olan Ayhan Arslan en büyük projesi buymuş gibi kocaman Akkışla’da hiç boş hazine arazisi yokmuş gibi 31.03.2019 da seçimi kazanıyor. 12 gün sonra 12.04.2019 tarihinde Milli Emlak’a dilekçe vererek ‘Bu arazi üzerinden fidan üretim tesisi yapacağım’ diyerek tahsisini dilekçe ile talep ediyor. Bakanlık tahsisi kabul etmiyor. Hemen akabinde Milli Emlak’a ‘Bu arazide fidan üretim tesisi yapacağım Belediye adına kiralamak istiyorum’ diye dilekçe ile müracaat ediyor. Bunun üzerine ben 08.07.2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Valiliğe, Kaymakamlığa dilekçe ile müracaat ettim. Bu arazi Belediyeye kiraya verilirse mağdur olacağımızı ahıra giriş çıkış yapamayacağımızı, hayvanların korunaksız kalacağını belirttim. Bu dilekçeme Kaymakamlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Emlak 14.10.2020 ve 01.10.2020 tarihlerinde cevap geldi. ‘Söz konusu taşınmaza ağaçlandırma park ve yeşil alanlar hizmetlerinde kullanılacak olan fidanların üretimini yapmak üzere Akkışla Belediyesi Başkanlığınca kiralama talebinde bulunulmuş olup kiralama iş ve işlemleri devam etmektedir. Kiralama işlemi sonucuna göre talebiniz değerlendirilecek.’ denildi."

Mehmet Arslan, 25.02.2021 tarihinde, kendisine tebligat gönderilmeden arazideki ahırlarının yıkıldığını söyledi. Mehmet Arslan ayrıca, Ayhan Arslan'ın fidan diktiği bir arazide de Belediye imkanlarını kullanarak içme suyu sağlandığını iddia etti. Mehmet Arslan, iddialarını sonuna kadar sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Ekrem Nazlı